Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 24 mei

BREDA, 24 mei 2007

Bredanaar aangehouden op crossmotor

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 13.30 uur een 38-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed op een kleine crossmotor op de Johan Frisloaan en werd na een korte achtervolging op Graaf Engelbertlaan aangehouden toen hij onderuit ging. De man bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse blies hij 575 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De motor voerde geen kenteken en bleek niet verzekerd. De bestuurder had geen rijbewijs, droeg geen helm en negeerde het stopteken dat agenten hem gaven. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden; tegen hem worden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurders aangehouden

BREDA: Een 42-jarige automobiliste uit Ulvenhout is woensdagavond kort voor 20.00 uur aangehouden op de Zwijnsbergenstraat wegens rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed met haar auto tegen een vluchtheuvel. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten haar blazen. De score uit de ademanalyse bedroeg 915 ug/l. Haar rijbewijs kon de Ulvenhoutse inleveren. Na verhoor is ze met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: De politie heeft woensdagavond een 27-jarige Bredanaar aangehouden die dronken op zijn bromfiets reed. Dat gebeurde rond
21.15 uur in het Valkenberg. De man blies 775 ug/l. Het bromfietscertificaat van de man is ingenomen, zijn rijbewijs was al enkele jaren ongeldig. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal vertrekken.

Aanhouding huiselijk geweld

ST. WILLEBRORD: De politie heeft donderdagmorgen rond 01.30 uur een
36-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin na een ruzie in hun woning eerder op de avond. Ook zou hij haar bedreigd hebben. De Willebrorder is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na diefstal fiets

ST. WILLEBRORD: Een 51-jarige inwoner van Rucphen is donderdagmorgen rond 05.30 uur aangehouden wegens de diefstal van een fiets. Agenten reageerden op een melding dat er op de Gagelrijzen een man zou fietsen met een fiets op de schouder die hij eerder in de buurt had gestolen. Die tip kwam van een getuige. De politie trof ter plekke niemand aan, maar op weg naar Etten-Leur zagen ze op de Vosdonk een man die voldeed aan het signalement en een fiets op zijn schouder droeg. De inwoner van Rucphen, die geen verklaring wilde afleggen, is na verhoor met een dagvaarding weggestuurd.

Politie stuurt SMS-Alert over straatroven in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagmiddag een SMS-Alert verstuurd naar circa 5000 deelnemers over enkele recente straatroven in Etten-Leur. Vanaf vorige week vrijdag zijn drie vrouwen slachtoffer geworden van een straatrover. In alle drie gevallen gaat het om een licht getinte man van circa 20 jaar oud die zich op een beige/lichtkleurige scooter voortbeweegt. De straatroven gebeurde aan de Baai, Zonnestad en Hoevenseweg. De politie onderzoekt de zaken. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-884. Mensen die anoniem hun verhaal kwijt kunnen, bellen met Meld Misdaad Anoniem op
0800-7000.

Jongens verhoord na schieten op koeien

CHAAM: De politie heeft woensdagavond een verklaring opgenomen van een
15-jarige en 19-jarige inwoner van Chaam. Dit gebeurde nadat een getuige de politie tipte dat er op koeien geschoten werd met een verfpistool. In ieder geval van de schoten was raak, want bij een van de beesten was een verfplek zichtbaar. Dit zou rond 19:15 uur gebeurd zijn in de Ginderdoorstraat. De koeien, die allen hoog zwanger bleken te zijn, stonden in een weiland en de 19-jarige zou vanuit een auto hebben geschoten. Na een kort onderzoek ter plaatse, kwam de politie terecht bij de twee inwoners van Chaam. De twee zijn niet aangehouden, maar de politie heeft wel het pistool in beslag genomen. Justitie zal beslissen over eventuele teruggave van het wapen.

Wernhouter gewond na ongeval met doorrijder

ETTEN-LEUR: Donderdagmorgen rond 06:00 uur raakte een 18-jarige automobilist uit Wernhout gewond tijdens een ongeval. De bestuurder reed over de Rijsbergseweg in de richting van Etten-Leur. Hij verklaarde dat er een tegenligger aan kwam, die op de verkeerde weghelft reed. Hierdoor moest de bestuurder uitwijken en eindigde hij in de sloot. De auto's raakten elkaar niet, maar de tegenligger reed door zonder te stoppen. Het zou mogelijk gaan om een zwarte BMW 3 serie met Pools kenteken. Het slachtoffer werd aan zijn verwondingen geholpen in het ziekenhuis. Verschillende wonden in zijn gezicht zijn gehecht. Hij heeft aangifte gedaan van verlaten van de plaats van het ongeval.

Agressieve winkeldief aangehouden

PRINSENBEEK: De politie heeft donderdagmorgen rond 09:15 uur een
22-jarige Bredanaar aangehouden wegens diefstal. De man zou bierkratten uit een supermarkt op de Markt stelen om deze vervolgens weer in te leveren en het statiegeld te innen. Personeel van de winkel betrapte de man en hield hem staande. De verdachte was het hier niet mee eens en probeerde te vluchten. Hierbij gebruikte hij geweld. Een personeelslid raakte gewond toen hij bij de worsteling tegen een ruit van de winkel viel en de ruit sneuvelde. De winkeldief is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of andere supermarkten ook de dupe zijn geworden van de praktijken van de verdachte.

Bredanaar bedreigt agenten

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 12:00 uur in de Keplerstraat een 27-jarige Bredanaar aangehouden wegens bedreiging en belediging. Agenten zagen de man in een auto rijden, terwijl het hen bekend was dat hij bij een vorige controle niet in het bezit was van een rijbewijs. Inmiddels blijkt hij wel over dit document te beschikken. Toch vond de man het nodig om de agenten ernstig te bedreigen en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul