Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 24 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-05-2007

Met onder meer: doorrijder met drank op, politie zoekt getuigen overval en controle's.

Gaslucht

Zaandam, woensdag 23 mei 2007, 20:21 uur.

De politie heeft op Poelenburg een aantal flatwoningen ontruimd en de omgeving afgezet vanwege een sterke gaslucht in de boxenruimte. Er moesten meerdere eenheden worden ingezet om in totaal 12 woningen te ontruimen. Omdat er uit de zijstraten ook veel publiek toestroomde werden deze voor de veiligheid ook afgezet. De brandweer trof in een box een lekke butagasfles aan en heeft deze vervolgens verwijderd. Met ventilatoren werd de gaslucht uit de ruimte geblazen. Tegen half tien werden de afzettingen opgeheven en alle woningen vrijgegeven.

Doorrijder met drank op

Purmerend, woensdag 23 mei 2007, 21:31 uur.

Een 63-jarige man uit Kwadijk is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding, doorrijden en rijden met drank op. Op de Overlanderstraat werd een beschadigde geparkeerde aangetroffen. Getuigen wisten te vertellen dat een personenauto vanuit de richting Steendrukkerstraat in de richting van de Rietdekkerstraat tegen een aan de linker zijde van de weg geparkeerde auto was aangereden en vervolgens was doorgereden. Het kenteken, het signalement van de auto en van de dader werden aan de agenten doorgegeven en aan de hand van de tenaamstelling kon de eigenaar en vermoedelijke bestuurder van het voertuig in zijn woning worden aangehouden. Zijn flink beschadigde auto stond voor de deur met nog warme motor. De man werd meegenomen naar het politieburea waar hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar alcoholgebruik. Ook wenste hij geen verklaring af te leggen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal van de aanrijding, het doorrijden en het weigeren van het alcoholonderzoek wordt opgemaakt.

Politie zoekt getuigen overval

Purmerend, donderdag 24 mei 2007, 08:32 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval in een woning aan de Abbringstraat die heeft plaatsgevonden op
donderdagochtend rond half negen. De 62-jarige bewoner stond voor zijn huis toen een motorfiets met twee mannen daarop stopte. Eén van de gehelmde mannen stapte af en duwde de bewoner naar binnen. De twee mannen bedreigden het slachtoffer met vuurwapens en pakten zijn geld en polshorloge. Ook de inhoud van een kluisje werd door de mannen meegenomen. Zij vluchtten in onbekende richting met de motorfiets. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de centrale recherche via 0900-8844.

Fietsendief

Purmerend, woensdag 23 mei 2007, 19:13 uur.

Surveillerende agenten hebben een 51-jarige man uit Amsterdam aangehouden die met een afgesloten damesfiets liep te slepen op Achterom. De man vertelde dat hij de lichtblauwe Batavus niet had gestolen maar hem alleen maar even wilde "checken" en dat het niet zijn fiets was. De fiets werd in afwachting van een aangifte in beslag genomen en de man werd in de loop van de avond na verhoor heengezonden.

108 km per uur te hard

Assendelft, woensdag 24 mei 2007, 9:30uur - 12:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg
Westzaan-Westgraftdijk N246 werden donderdagochtend 37 voertuigen geflitst. De hoogste snelheid werd gehaald door een bestuurder van een zwarte personenauto die in de richting van Westzaan reed. De apparatuur toonde aan dat de auto met een snelheid van 208 km per uur voorbij de fotoapparatuur reed terwijl ter plaatse maximaal 100 km per uur is toegestaan. De eigenaar van de auto zal binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen.

40 km per uur te hard

Zaandam/Wijdewormer, woensdag 23 mei 2007.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaadam werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 110 km per uur. Van de bijna 400 voertuigen die de radarauto passeerden, overschreden er 28 de maximumsnelheid (70 km per uur).

Op dezelfde weg hebben agenten woensdagmiddag achttien bestuurders aan de kant gezet. Het merendeel van de overtredingen betrof het niet dragen van de gordel (11x) en te hard rijden (5x). Daarnaast werden ook een bromfietser die aan het bellen was tijdens het rijden en een bestuurder die met een aanhangwagen zonder kentekenplaat reed, bekeurd.

Op de Provincialeweg in Wijdewormer, ter hoogte van Sportpark Kalverhoek, werd woensdagochtend op snelheid gelet. Van de ruim duizend passanten, uit beide richtingen, reden er tien sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 102 km per uur.

50 km per uur te hard

Middenbeemster, 23 mei, 19:15-21:25 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 170 km per uur. Van de 2060 voertuigen reden er 236 sneller dan de toegestane 120 km per uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Purmerenderweg in de
Zuidoostbeemster reden woensdagochtend 174 bestuurders te hard. Van bijna tweeduizend voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

Hardrijders (1)

Purmerend, 23 mei, 09:35-12:25 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Van IJsendijkstraat werden woensdagochtend 56 bestuurders op de foto gezet omdat ze de snelheidslimiet van 50 km per uur overschreden. De hoogste snelheid bedroeg 70 km per uur. In totaal passeerden 1263 voertuigen de radarauto.

Hardrijders (2)

Monnickendam, 18:15-21:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Bernhardlaan werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 82 km per uur. Bijna tweehonderd bestuurders reden te hard. Van in totaal 870 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Inbraak bedrijf

Wormer, donderdag 24 mei 2007, 07:29 uur.

In de nacht van woensdag op donderdag, vermoedelijk tussen één en twee uur, werd in een bedrijfspand aan de Malerstraat ingebroken. Het slot van de voordeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit het gebouw werd een geldkistje weggenomen dat in de ochtend werd teruggevonden op de Noorddijk in Wormerveer. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen in het bedrijf en aan het kistje.

Motorrijder gewond

Monnickendam, donderdag 24 mei 2007, 08:10 uur.

Een 57-jarige motorrijder uit Hoorn is gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de Provincialeweg N247 (Monnickendammer Jaagweg). De 46-jarige automobilist was aan het keren op de weg en de motorrijder, die over een verdrijvingsvlak reed, reed tegen de zijkant van de auto. De motorrijder werd met verwondingen aan arm, pols, schouder en bekken per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laatst gewijzigd 24-05-2007 16:04 | © Politie Zaanstreek-Waterland |