Gemeente Echt-Susteren


vragen

Groenbericht van uw gemeente

Maaiwerkzaamheden

Uw gemeente start dit voorjaar met de uitvoering van een nieuw onderhoudsbestek voor het maaien van de gemeentelijke bermen. Hier is een uitgebreide inventarisatie aan vooraf gegaan. De oude bestekken waren niet meer toereikend en de maaimethode tussen Echt en Susteren verschilde nogal.

Het nieuwe maaibestek is gemaakt voor de hele gemeente Echt-Susteren, waarbij meer rekening gehouden wordt met de huidige inzichten. Dit geldt op het gebied van flora -en faunabeheer, maaifrequenties, maaimethoden, verkeerswetgeving en dergelijke.

Selectieve onkruidbestrijding verhardingen

Vorig jaar is het onkruid tussen de bestratingen en halfverhardingen op een selectieve manier bestreden. Het voordeel van deze methode is dat met een minimum aan middel een maximale bestrijding wordt uitgevoerd.

Infra-rode sensoren meten waar onkruid staat en spuiten alleen waar onkruid staat. Dit is minder milieu belastend en economisch het meest efficiënt op dit moment.

De bespuiting wordt over twee beurten verdeeld. De eerste beurt gaat plaatsvinden in mei (afhankelijk van weersomstandigheden), en zal ruim een week in beslag nemen. De woonkernen zullen als eerste behandeld worden en daarna de buitengebieden.

De tweede bespuiting vindt vermoedelijk eind juni plaats. De weersomstandigheden zijn bepalend voor het moment van uitvoering van deze werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op. Onze baliemedewerkers staan u graag te woord. Het telefoonnummer is: 0475 - 478478.