Ingezonden persbericht


Amsterdam 24 mei, 2007
PERSBERICHT

Onderwijs kampt nog steeds met hardnekkige problemen

In deze uitzending van Boter, Kaas en Eieren zijn te gast: Theodor Holman (columnist), Usha Marhé (schrijfster) en Richard Beharry (bekend als Teddo Juice van K-liber4life). Zij discussiëren over het onlangs verschenen jaarverslag van de onderwijs inspectie, waaruit blijkt dat het onderwijs nog steeds te kampen heeft met een aantal hardnekkige problemen. Een leraren tekort, hoge werkdruk, onbevoegd personeel en een grote doorstroom. Komt dit overeen met de werkelijkheid?

Usha Marhé : 'De kern van het probleem is, het respect is weg, het hele systeem, dus niet alleen de normen en waarden binnen het vmbo qua eindtermen zijn omlaag gegaan, gewoon binnen de hele maatschappij is alles gedropt ...’.

Verder praten zij over een comité dat binnenkort wordt opgericht voor ex-moslims. Woordvoerder Eshan Jami zegt hiermee ex-moslims te willen helpen die bedreigd worden omdat zij van hun geloof zijn gevallen.

Theodor Holman: 'Ik heb het idee dat door alles wat er in Nederland gebeurd is en in de wereld, de dreiging veel groter wordt, dat wordt ook gesanctioneerd vaak door de eigen groep, geweld wordt gesanctioneerd door de eigen groep en dat moet ten strengste verboden worden. Dat ís ook al ten strengste verboden, maar je kunt aan die sociale controle weinig doen...’.

Usha Marhé: 'Het valt natuurlijk op omdat de wereld zo gepolariseerd is in moslim en niet-moslim en alles wat daarbuiten valt niet meer meetelt, als die focus er niet was geweest dan was het waarschijnlijk net zo rustig gegaan als dat het nu is voor Nederlandse Christenen.

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief.

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl). Boter, Kaas en Eieren is in de 4 grote steden te zien. Uitzendtijden in de 4 grote steden:

AMSTERDAM
Salto A1
Vrijdag
17.00 - 19.00 uur
21.00 - 23.00 uur
Zaterdag
11.00 - 13.00 uur

DEN HAAG
TV West
Dinsdag
16.00 - 16.30 uur en 20.20 - 20.50
Zondag
12.33 - 13.00 uur

Den Haag TV
Vrijdag
21.30 - 22.00 uur

UTRECHT
TV Utrecht
Dinsdag
22.00 - 22.30
Zondag
16.30 - 17.00 uur

ROTTERDAM
Rotterdam TV
Donderdag
23.00 - 23.30 uur

ETV.nl
Donderdag
vanaf 08.00 uur t/m vrijdagochtend 07.00 uur ieder uur BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv

EINDE PERSBERICHT