Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Viziris lanceert meest toegankelijke website voor mensen met een visuele beperking

Ooglijn.nl: dé digitale vraagbaak voor slechtzienden en blinden

Utrecht, 24 mei 2007 - Vandaag heeft Eerste Kamerlid mevrouw Hannie van Leeuwen ooglijn.nl gelanceerd. Deze site is dé digitale vraagbaak voor mensen met een visuele beperking. Ooglijn.nl website is ontwikkeld voor iedereen die vragen heeft over problemen met zien. Viziris zet met ooglijn.nl hét voorbeeld voor een optimaal toegankelijke website.

Op de site staat een schat aan informatie over hulpmiddelen, voorzieningen en relevante organisaties. Ook is er een prominente plek gereserveerd voor informatie over het Persoonsgebonden budget (PGB). Met ingang van 2007 kunnen slechtzienden en blinden met een PGB zelfstandig hulpmiddelen aanschaffen uit de Zorgverzekeringswet. Daarom is juist nu goede informatie van belang.

Helmi Speijkers, directeur a.i. van Viziris: "Wij maken ons sterk voor een samenleving die toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. Aangezien ooglijn.nl bij uitstek voor mensen met een visuele beperking toegankelijk en overzichtelijk moet zijn, heeft dit specifieke eisen aan de bouw van de website gesteld. Met dit project wordt een grote stap in de goede richting gezet. Op ooglijn.nl wordt benodigde informatie voor slechtzienden en blinden samengebracht. Bovendien kan nu gezegd worden dat ooglijn.nl voor slechtzienden en blinden de meest toegankelijke website tot nu toe is geworden!"

Ooglijn.nl wordt ondersteund door de Ooglijn, die op werkdagen telefonisch bereikbaar is op (030) 294 54 44 en per e-mail: ooglijn@viziris.nl.

De totstandkoming van ooglijn.nl is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Ministerie van VWS, het project ZekereZorg en de firma Optelec. Bij de ontwikkeling van de site is samengewerkt met Vilans, Per Saldo en Zorg 6.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (