Ingezonden persbericht


Amersfoort, 24 mei 2007

NIEUWSBERICHT

Conceptronic zet vol in op delen van media-opslag

Zoals eerder aangekondigd op de CeBIT levert Conceptronic vanaf de 1ste week van juni 3 nieuwe producten in de Grab'n'GO collection die gericht zijn op het delen en kijken van films, muziek, foto's en data in een netwerk of om af te spelen op TV.

"Content shopping" in de Media Store en Wireless Media Store

De vraag naar opslagcapaciteit groeit enorm dankzij het steeds toenemende aanbod van digitale content. De toegang tot deze content wil men 24 uur per dag, 7 dagen per week, thuis, onderweg of op het werk hebben en via de juiste applicaties. Daarom komt Conceptronic met 3 netwerk oplossingen die een nieuwe aanvulling zijn in de Grab'n'GO collection.

De Grab'n'GO Wireless Media Store is de persoonlijke multimediawinkel voor het delen en opslaan van mediabestanden, zoals muziek, foto's en video's thuis of op kantoor. De ingebouwde UPnP AV mediaserver biedt eenvoudig toegang tot alle bestanden via compatible mediaspelers (zoals de Grab'n'GO Wireless Media Player) en streaming media zonder gebruik te maken van een PC.

De CH3WNAS heeft 2 additionele USB poorten, waardoor het mogelijk is om nog meer opslagcapaciteit toe te voegen en te delen in het netwerk. Naast media back-up functioneert het tevens als een volwaardige 1 Gigabit NAS server en ingebouwde FTP server voor datatoegang via Internet en opties voor het beheren van toegangs-, lees- en schrijfrechten voor de gebruikers in het (Gigabit) netwerk. De zowel ingebouwde 802.11g client als Access Point maakt het mogelijk om een draadloos netwerk binnen uw bestaande netwerk te creëren. Op die manier heeft u een goede draadloze dekking in uw huis of kantoor om 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang te hebben tot uw data.

De CH3SNAS is een krachtige dubbele HDD SATA oplossing met Intel Freescale 400 MHz CPU en 1 Gigabit netwerk aansluiting. Het slimme schroefloze ontwerp zorgt ervoor dat iedereen kinderlijk eenvoudig een hard disk kan toevoegen, verwijderen of vervangen. De configuratie mogelijkheden zijn Standaard, JBOD, RAID 0 en RAID 1, zodat de prioriteit op gebied van veiligheid, flexibiliteit en snelheid zelf kan worden bepaald en ingesteld. Daarnaast heeft dit product iets meer NAS functionaliteiten dan de draadloze versie. Zo heeft de CH3SNAS o.a. een ingebouwde i-Tunes server, die ervoor zorgt dat muziek automatisch in i-Tunes wordt gevonden en dit direct afspeelt. Tevens kan er speciale opslag quota worden toegewezen aan iedere gebruiker.

Beide producten zijn los te verkrijgen. De CH3WNAS is tevens leverbaar met 250 GB/320 GB/400 GB en 500 GB harde schijf. De retail advies prijs voor de CH3WNAS is 149,90 euro en voor de CHD3SNAS 189,90 euro (prijs is zonder harde schijf).

Draadloos films kijken met de Wireless Media Player

De Grab'n'GO Wireless Media Player is de persoonlijke mediabrug voor het delen en streamen van digitale mediabestanden naar de TV. De ingebouwde UPnP AV media client krijgt eenvoudig toegang tot alle bestanden via bijvoorbeeld de Grab'n'GO CH3WNAS en CH3SNAS of via een PC in het netwerk. De installatie van de Media Player gebeurt via de afstandsbediening met slechts enkele drukken op de knop. Dankzij een zeer strak en compact design is de speler eenvoudig naast de TV te plaatsen zonder dat het al te veel plaats inneemt. De C54WMP is de meest flexibele manier om uw persoonlijke films, muziek, of foto's bedraad (via ethernet kabel) of draadloos (via een ingebouwde 802.11g wireless adapter) te streamen. Dit maakt het mogelijk om alle favoriete films te bekijken waar je ook bent.... in de woonkamer of bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Daarnaast kunnen diverse online radio stations worden toegevoegd, zodat iedereen zelf kan genieten van zijn of haar favoriete muziekstation.

Dankzij de ingebouwde USB host poort kan er zelfs een USB harde schijf, flash drive of kaartlezer worden aangesloten om digitale media lokaal te bekijken. Om het beste bioscoopeffect te bereiken heeft de C54WMP een geïntegreerde component aansluiting voor scherpe beelden en een coaxiale aansluiting voor 5.1 geluids-effecten.


1-2-3 PowerPlug

Deze 3 nieuwe media-opslagproducten zijn uitermate geschikt om te combineren met de 1-2-3- PowerPlug oplossingen van Conceptronic om snel en eenvoudig een netwerk te creëren. Deze oplossing maakt het mogelijk om een netwerk op te zetten via het stroomnet.

De C54WMP is verkrijgbaar in de winkel tegen een retail advies prijs van 179,90.

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Tulip Computers - is specialist op gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Conceptronic


2L International B.V. (a Tulip Company)
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT

Tel: +31 (0)33 - 45.49.450
Fax: +31 (0)33 - 45.49.460
E-mail: info@conceptronic.net

Internet: www.conceptronic.net