Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, 24 mei 2007

Sixt de voordeligste volgens Consumentenbond.

De kans op de goedkoopste autohuuraanbieding is volgens de Consumentenbond het grootst bij Sixt rent a car. Er is zelfs 0% kans dat de huurder de duurste aanbieding krijgt bij Sixt. Dit blijkt uit vergelijkend consumentenonderzoek onder 11 internationale aanbieders op basis van huuraanbiedingen op 25 verschillende populaire Europese bestemmingen. Het verslag hiervan verschijnt in de Consumentengids van juni 2007.

Uit een prijsvoorbeeld blijkt Sixt zelfs de voordeligste te zijn: 10 dagen rondtuffen in Kroatië kost bij Sixt namelijk E 488 en bij Avis E 1.352.

De onderzoeksresultaten bewijzen dat Sixt de concurrentie ver achter zich laat bij prijsvergelijking. Als 'gewone' autoverhuurder kan Sixt ook makkelijk de concurrentie aan met brokers als Holiday Cars en Sunny Cars.

Het all-in holiday cars pakket dat Sixt biedt blijkt een verademing voor de consument: het biedt direct inzicht in alle kosten en is meestal voordeliger dan uitgeklede standaardpakketten.

Over Sixt
De overtuigingskracht van Sixt ligt in doeltreffende oplossingen voor de reiziger, aangeboden vanuit een netwerk van 3.800 vestigingen in meer dan 85 landen. De reiziger kan bovendien putten uit een vloot van ruim 100.000 scherp geprijste huurauto's die standaard zijn uitgevoerd met vele extra's zoals navigatiesysteem vanaf VW Golf. Sixt is in de ongekend concurrerende autoverhuurmarkt één van de meest innovatieve en progressieve aanbieders die met haar kostenbesparende productontwikkelingen autohuur vanaf 9,99 Euro per dag mogelijk maakt. Dagelijks maakt zij haar slogan waard: drive 1st class, pay economy.

Over Sixt holiday cars
Sixt holiday cars is het leisure product van Sixt B.V. en is verkrijgbaar op 4.000 locaties wereldwijd. De huurder boekt telefonisch, online of via het reisbureau het gewenste vakantieland, rekent voor vertrek af en ontvangt een prepaid boekingsvoucher. Vakantieauto's worden aangeboden in de vorm van gunstig geprijsde all-inclusive voordeelpakketten inclusief extra's als alle kilometers vrij, een schadeverzekering, lokale toeslagen en, op de meeste bestemmingen, een extra bestuurder. Onlangs introduceerde Sixt holiday cars op diverse populaire bestemmingen de "Sixt zorgeloos garantie" waardoor aansprakelijkheid voor schade aan bodem, carter, banden, ruiten of dak van de huurauto ook komt te vervallen. Vervelende kostenverrassingen achteraf worden hierdoor uitgesloten.

Surf voor meer informatie naar www.sixt.nl.

Beeldmateriaal is digitaal opvraagbaar voor redacties. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Thomas Wolters, directeur
Tel.: ++31 (0)23 56 986 44
Fax: ++31 (0) 23 56 296 05
E-mail: thomas.wolters@sixt.com

---- --