ExxonMobil publiciteert Maatschappelijk Verslag

24.05.2007 / 17:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Esso nederland

Esso nederland

ExxonMobil publiceert Maatschappelijk Verslag 2006
Handhaving leidende positie in de industrie op het gebied van vermindering olielekken en veiligheid.

24 mei 2007, Exxon Mobil Corporation publiceerde vandaag zijn Corporate Citizenship Report (CCR) 2006 met daarin een overzicht van de wereldwijde inspanningen die de onderneming heeft geleverd op economisch, milieu en maatschappelijk gebied, terwijl het tegelijkertijd tegemoet bleef komen aan de energiebehoefte in de wereld. Hoogtepunten zijn onder de meer handhaving van de leidende positie in de industrie , op het gebied van vermindering van olielekken (spills) en veiligheid.

In 2006 is onder meer het volgende bereikt:
. Veiligheidsprestaties die tot de beste in de industrie behoren, met het laagste aantal incidenten ooit
. Een laagterecord voor spills, waarmee we onze leidende positie handhaven . Reductie van CO2-emissies van ongeveer 8 miljoen ton alleen al in het afgelopen jaar als gevolg van verbeterde energie-efficiëntie sinds 1999.
. Jaarlijks wereldwijde CO2-emissies van 10,5 miljoen ton voorkomen als gevolg van voortdurende investeringen in energie-efficiënte warmtekrachtcentrales (cogens). . Het Framework on Security and Human Rights ingevoerd op alle door ExxonMobil gerunde productielocaties.
Het rapport is beschikbaar op www.exxonmobil.com

Meer:
Nieuw in het verslag van 2006 is onder meer een beschrijving van de manier waarop het bedrijf de meest essentiële vraagstukken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen formuleert en behandelt, een uitgebreide presentatie van de manier waarop de onderneming omgaat met het risico van de toenemende uitstoot van broeikasgassen, en inspanningen om de capaciteit te verbeteren en te vergroten in de gemeenschappen waar de maatschappij actief is,. Het verslag bevat ook een vergelijkende tabel van resultaten voor de jaren 2003-2006.

Het verslag is opgesteld volgens Oil and Gas Industry Guidance on Sustainability Reporting, de rapportagerichtlijnen en . criteria van de International Petroleum Industry Environmental Conservation Association (IPIECA) en het American Petroleum Institute (API). Het merendeel van deze aanwijzingen komt ook overeen met de aanwijzingen die worden gehanteerd door het Global Reporting Initiative (GRI) in de G3 Sustainability Reporting Guidelines versie 3.0 (G3).

Tot de hoogtepunten van het rapport behoren:
. Voor het totale aantal arbeidskrachten van ExxonMobil (zowel eigen medewerkers als van onafhankelijke aannemers) lag het aantal gerapporteerde ongevallen en verzuimongevallen in 2006 lager dan ooit. De onderneming heeft het aantal verzuimongevallen onder de eigen medewerkers sinds 2000 met 68% weten te verlagen.

. In 2006 bereikte ExxonMobil een nieuw laagterecord van spills in het milieu. De resultaten van 2006 vormen een vermindering van 21% ten opzichte van 2005; een voortzetting van de trend die heeft geleid tot een gemiddelde reductie van meer dan 10% per jaar sinds 2000.

. ExxonMobil heeft nu belangen in ongeveer 100 warmtekrachtcentrales op meer dan dertig locaties over de hele wereld met een gezamenlijke capaciteit van 4300 MW. De huidige warmtekrachtcapaciteit van ExxonMobil vermindert de wereldwijde CO2-emissies met meer dan 10,5 miljoen ton per jaar. De hoeveelheid CO2 die wordt voorkomen, is even groot als wanneer in Europa vier miljoen auto.s van de weg zouden worden gehaald.

. In 2006 bedroeg de uitstoot van broeikasgassen door ExxonMobil's activiteiten 146 miljoen ton, een stijging van 5,4% ten opzichte van 2005, als gevolg van de toename van de olieproductie in Afrika en de snelle stijging in de energie-intensieve productie van vloeibaar aardgas (lng) bij nieuwe productielocaties in het Midden-Oosten.

. Als onderdeel van het Climate Change Program van het American Petroleum Institute zet ExxonMobil zich in om de energie-efficiëntie tussen 2002 en 2012 met 10% te verbeteren in alle raffinaderijen van ExxonMobil in de Verenigde Staten. De onderneming loopt op schema om dit streven te verwezenlijken . niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld.

. In 2006 hebben we ons Framework on Security and Human Rights geïntroduceerd op alle door ExxonMobil gerunde productielocaties waar dit nog niet ingevoerd was, ter ondersteuning van onze betrokkenheid bij het respecteren van mensenrechten

. In 2006 werd negen miljoen dollar aan subsidies geschonken aan Africa Health Initiative en meer dan 2,5 miljoen dollar aan het Educating Women and Girls Initiative. Buiten de farmaceutische industrie is ExxonMobil Foundation de grootste particuliere sponsor van malaria-onderzoek.

. In het kader van onze voortdurende betrokkenheid bij het wiskunde-, natuurkunde- en scheikundeonderwijs zal ExxonMobil in 2007 hoofdsponsor worden van het National Math and Science Initiative en zal de onderneming 125 miljoen dollar ter beschikking stellen om dit initiatief te ondersteunen.

. Gedurende 2006 hebben ExxonMobil, zijn divisies en dochtermaatschappijen en de ExxonMobil Foundation wereldwijd in totaal 138,6 miljoen dollar besteed aan liefdadigheidsinitiatieven en maatschappelijke investeringen. Daarnaast hebben medewerkers en oud-medewerkers van ExxonMobil en hun familieleden in 2006 680.000 uur bijgedragen in de vorm van vrijwilligerswerk.

Het Maatschappelijk Verslag 2006 is beschikbaar op www.exxonmobil.com
++++++++++++++++++++++++++++++++