STIVA ondertekent European Road Safety Charter

24.05.2007 / 17:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stiva

Stiva

Den Haag, 24 mei 2007

STIVA ondertekent European Road Safety Charter

Tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat vanmorgen in Den Haag, heeft STIVA het European Road Safety Charter ondertekend.

Het doel van het European Road Safety Charter is het sparen van 25.000 levens in 2010. Het Charter is in 2004 tot stand gekomen en is sindsdien door steeds meer partijen onderschreven.

Met de ondertekening van het Charter bevestigt STIVA nogmaals dat de Nederlandse alcoholbranche zich wil inzetten om het rijden onder invloed nog verder terug te brengen. Om dit te bereiken heeft STIVA toegezegd dat zij ook in de komende jaren de door Veilig Verkeer Nederland uitgevoerde BOB-campagne zal blijven steunen met een substantieel bedrag.
Verder zegde STIVA toe de boodschap alcohol en verkeer gaan niet samen te blijven verspreiden via haar eigen voorlichtingsactiviteiten en die van andere spelers in de branche. Een recent voorbeeld daarvan is de pagina alcohol en verkeer op de onlangs gelanceerde website www.genietmaardrinkmetmate.nl.

Voor meer informatie over het European Road Safety Charter kunt u terecht op europa.eu.int/comm/transport/roadsafety/charter.htm.

Einde persbericht