Ingezonden persbericht


Persbericht

Pinkpop editie 2007 biedt beste beeld en geluid ooit

Landgraaf, 24 mei 2007 - Eurofiber, Q&I, DutchView en H&S werken samen om via een kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbinding het beeld en geluid van Pinkpop 2007 in Hilversum te krijgen. Op verzoek van concertorganisator Mojo Concerts leveren zij een verbinding tussen Landgraaf en Hilversum die voldoet aan de hoogste eisen, zeer stabiel is en door haar bandbreedte nieuwe mogelijkheden biedt voor programmamakers op radio, televisie en internet.

Nog niet eerder werd er voor een concert van deze omvang en duur een verbinding van deze kwaliteit ingezet. Doordat de streaming video over het Ethernet-netwerk van Eurofiber loopt, is bandbreedte geen issue meer. Eurofiber levert tevens deze verbinding ten baten van internettoegang voor de organisatie van Pinkpop en Mojo. De vraag naar internettoegang op het festival terrein neemt enorm toe vandaar dat H&S, het automatiseringsbedrijf dat in opdracht van Mojo Concerts de ICT regelt op festivals, op zoek is gegaan naar een snelle en moderne ontsluiting.

Het betreft een Ethernet-verbinding van 1 Gpbs die ruim 260 kilometer beslaat van Landgraaf naar Hilversum. Eurofiber-partner Q&I en H&S leveren en installeren de switches en glasvezelapparatuur voor de scheiding van het internetsignaal en de live beelden zodat hier geen storingen in optreden, en zorgen voor het Ethernet-transport.

"Dat Pinkpop een dergelijke verbinding nodig heeft, zegt alles over de belangstelling voor dit mega-event. Het is prachtig om te zien hoe entertainment en techniek elkaar aanvullen en versterken", aldus Mojo Concerts.

DutchView, marktleider in Nederland als het gaat om het opnemen en bewerken van televisieprogramma's, levert haar expertise als innovatief mediabedrijf. Het bedrijf levert de apparatuur om SDI videosignalen om te zetten naar Ethernet voor de VPRO en NPS. Zij maken gebruik van deze verbinding voor de verslaggeving over Pinkpop en het uitzenden van de concerten. Tevens biedt zij Radio 3FM een 2Mbps verbinding voor de redactie en internet streaming.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en high capacity Ethernet-diensten in de Benelux. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Het heeft momenteel een omvang van ruim 5.000 kilometer in Nederland, België en Duitsland en verbindt 100 grote gemeenten, 12 stadsnetwerken en ruim 200 MDF-centrales. Hiermee heeft Eurofiber het grootste netwerk in de Benelux en het op één na grootste in Nederland. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vier mobiele operators in Nederland. Eurofiber staat in voor snelle verbindingen en optimale ondersteuning en klantenzorg. Een toenemend aantal bedrijven en non-profit organisaties maakt gebruik van de diensten van Eurofiber. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Eurofiber maakt deel uit van de Reggefiber Groep. Reggefiber heeft belangen in verschillende glasvezelbedrijven waaronder Eurofiber, Fastfiber, Trent en enkele fiber-to-the-home-projecten. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan in steden als basis voor fiber-to-the-home-netwerken.

Over H&S
H&S Computer Services is in 1983 ontstaan uit de vraag naar op pc's gebaseerde netwerken en compacte snelle maatwerksoftware. In het 24 jarige bestaan heeft het bedrijf vele (Europese) netwerken aangelegd, maatwerk geschreven en ICT advies gegeven. Al voor het vierde jaar wordt de opgedane kennis ingezet voor de automatisering van de buitenfestivals en concerten van Mojo Concerts. Buitenevenementen als Pinkpop vragen om een specifieke aanpak. Vanaf een leeg grasveld wordt er binnen een zeer korte tijd een infrastructuur voor het festival opgezet. Voordat het festival wordt opgebouwd moet de automatisering voor alle werkplekken geregeld zijn en de aders ten behoeve van Radio en Televisie klaarliggen. In een paar dagen tijd staat deze complete automatisering, van kabel tot pc en van router tot switch, alsof het er altijd geweest is, zodat het festival kan beginnen. H&S - "we connect IT"

Over Q&I
Q&I is een in Delft gevestigde network integrator. Gespecialiseerd in netwerkinfrastructuren, storage, netwerkbeveiliging en datacommunicatie. Partner van onder andere Eurofiber, Foundry Networks, Microsens, Nokia, Check Point, Cisco, Hitachi Data Systems en VMware. Voor meer informatie: www.qi.nl

Over DutchView
DutchView is het meest veelzijdige mediabedrijf van Nederland en is marktleider in Nederland als het gaat om opname en bewerking van televisieprogramma's. Dagelijks zijn er ruim 25 programma's op televisie waar de DutchView specialisten aan hebben meegewerkt. Naast haar kennis en kunde op broadcast gebied wordt het bedrijf geroemd om haar innovaties op het terrein van internet, webcasting, digitale opslag en archivering maar ook moderne play-out oplossingen. DutchView heeft de brug weten te slaan tussen ICT technologie en traditionele broadcasttechniek alsmede tussen televisie en het internet. DutchView is officieel Flash Video Streaming Service Partner van Adobe. Met het Flash Video Streaming Service platform beschikt DutchView over de meest effectieve manier om Flash Video aan te bieden aan een zo groot mogelijk publiek.

De DutchView-organisatie bestaat uit een holding en een drietal werkmaatschappijen die samen een full-service pakket bieden: DutchView BV, DutchView Postproduction BV en DutchView ENG BV. Onder deze BV's vallen de diverse productgroepen. Er werken zo'n 500 vaste medewerkers en een evenzo groot aantal freelance medewerkers.