Politie Gelderland-Zuid

Vlotte babbel (truc)

District De Waarden, 24-05-2007 o Het Woninginbrakenteam van politiedistrict De Waarden signaleert dat er weer een toename is in het aantal diefstallen door middel van babbeltrucs. Alertheid gevraagd dus, bij onbekenden aan de voordeur.

De afgelopen weken hebben enkele mensen uit de Bommelerwaard ongewenst huisbezoek gehad. Onbekenden belden aan de voordeur en vertelden een zielig verhaal. Daarbij werd om een financiële bijdrage gevraagd, met de bedoeling dat de bewoners vervolgens elders op zoek gaat naar geld. In de tussentijd worden vervolgens spullen of autosleutels uit de hal weggenomen.

Geldwisseltruc

Daarnaast is het recentelijk in Culemborg en Zaltbommel voorgekomen, dat een onbekende vraagt om enkele euromunten te wisselen. Dit gebeurde bij personen die net geld gepikt hadden bij een automaat. Op het moment dat de aangesprokene in zijn/haar portemonnee keek, werd snel een greep naar het papiergeld gedaan.

Deur op slot

Opnieuw wordt ook aandacht gevraagd voor het sluiten van ramen en deuren. Uit aangiften die benadeelden gedaan hebben, blijkt dat het niet volstaat om een raam of deur óp de knip te doen. In enkele gevallen is het inbrekers toch gelukt om met een steekvoorwerp de knip weg te drukken en het raam te openen. Gebruik dus ook de sleutel en/of een kozijnhuls.

Kijk voor meer tips op Politie Keurmerk Veilig wonen. (01)

Laatst gewijzigd 24-05-2007 17:05 | © Politie Gelderland-Zuid |