Politie Zeeland


---


Z-1798-2007 Automobilist aangehouden, IJzendijke
De politie heeft donderdag rond 00.30 uur een 23-jarige automobilist uit de gemeente Sluis aangehouden.
Agenten reden de man tegemoet op de Koninginnestraat. Toen zij hun surveillance-auto keerden, zagen zij de 23-jarige bestuurder meteen vol gas wegrijden. De automobilist kreeg een stopteken en zette uiteindelijk zijn auto aan de kant in de Oranjestraat. Uit navraag bleek dat de 23-jarige automobilist niet in het bezit is van een rijbewijs en dat ook het kenteken van de auto was geschorst. Dus de auto was niet verzekerd. De auto is in beslaggenomen en de bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd bekeurd voor het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs met een geschorst kenteken en zonder verzekering. Daarna mocht hij het bureau weer verlaten.

W-1799-2007 Fietser geschept door auto, Oost-Souburg
Een 47-jarige fietser uit Vlissingen heeft donderdag een flinke hoofdwond opgelopen nadat hij was geschept door een auto.
De bestuurder van de auto, een 41-jarige Oost-Souburger, reed rond 07.30 uur over de Ritthemsestraat en wilde net na het viaduct de oprit van de A58 oprijden. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd en reed hem aan. De 47-jarige fietser liep een hoofdwond op, zijn fiets is totaal vernield. De auto had bumperschade en een kapotte voorruit.

Z-1800-2007 Belg moet rijbewijs inleveren, Westdorpe
De politie heeft donderdag rond 09.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige Belgische automobilist.
De man reed met een snelheid van 114 km over de Molenstraat die is aangeduid als "60 km zone". De bestuurder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Z-1801-2007 Fransen bekeurd, Terneuzen
De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur de drie Fransen bekeurd.
Agenten zagen op de Guido Gezellestraat een auto rijden met een Frans kenteken waarvan een van de passagiers tot twee maal toe afval uit de auto gooide. Tevens reed de bestuurder met behoorlijke snelheid, 83 km ipv 50 km, over de Guido Gezellestraat. De auto werd aan de kant gezet en de drie inzittenden werden gecontroleerd. De bestuurder kreeg voor zijn snelheidsovertreding een boete van 200 euro. Voor gooien van afval op straat kreeg een van de passagiers een boete van 75 euro. Deze bleek ook nog in het bezit te zijn van 10,4 gram hennep waarvoor weer een boete werd gegeven van 100 euro. De hennep is in beslag genomen.

---- --