Gemeente Goirle

Inspraakavonden groenomvorming goed bezocht

Donderdag 24 mei wordt de inspraak over de groenomvormingsplannen voor de gemeente Goirle afgesloten. Op de laatste avond in CC Jan van Besouw kunnen de inwoners van het Centrum, Wildacker en Hoogeind reageren op de plannen om het openbaar groen - als het moeilijk te onderhouden is of niet meer voldoet aan de huidige eisen - om te vormen naar goed te onderhouden, gebruiksvriendelijk en functioneel groen.

Na de informatieavond liggen de omvormingsplannen met de bijbehorende kaarten zes weken ter inzage en staan ze op de website van de gemeente Goirle. Bovendien bestaat er gedurende 6 weken (gerekend vanaf de datum van de inspraakavond) de gelegenheid te reageren op de plannen. Daarna wordt de balans opgemaakt van de in totaal vier inspraakavonden en wordt bezien óf en hoe de reacties zo veel mogelijk kunnen worden verwerkt in de definitieve plannen.

Veel belangstelling
Verantwoordelijk wethouder Henk van Boxtel: 'Ik kan nu al met tevredenheid vaststellen dat de belangstelling voor deze avonden groot is geweest. In het centrum wordt hard gewerkt aan de centrumplannen, maar er zijn méér straten waar we de omgeving en het groen willen verbeteren. Ik ga er daarom van uit dat ook deze laatste avond goed bezocht wordt'.

Geen bezuiniging
Van Boxtel stelt met klem dat het hier niet gaat om een bezuiniging. 'Het gaat om een verbetering van de groenvoorziening met als doel de verzorgingsgraad en de sociale veiligheid in de wijken te verbeteren en tevens het onderhoud betaalbaar te houden', aldus de wethouder.