Politie Midden- en West Brabant

Rechercheteam onderzoekt ongeregeldheden rondom voetbalwedstrijd

TILBURG, 24 mei 2007

3e bericht
Rechercheteam onderzoekt ongeregeldheden rondom voetbalwedstrijd

TILBURG: De politie van het district Tilburg heeft besloten om een rechercheteam te formeren dat verder onderzoek gaat doen naar de ongeregeldheden die ontstonden bij de wedstrijd Jong Oranje Jong Marokko, die gehouden werd in het Willem II stadion.

In overleg met het Openbaar Ministerie te Breda heeft de politie besloten om een team met 12 rechercheurs samen te stellen. Zij gaan de aangiften verzamelen en zonodig nog opnemen van gedupeerden.

Ook inventariseren de speurders beelden, zowel fotografische opnamen als videomateriaal, die beschikbaar zijn van de incidenten die hebben plaats gevonden. Met deze beelden wordt verder gerechercheerd. Indien nodig zal om de identiteit van daders te achterhalen ook de hulp van het publiek worden gevraagd in opsporingsprogrammas en / of via Internet.

Zoals eerder gemeld werden in deze zaak al 26 verdachten aangehouden. Daarvan werden er 4 in verzekering gesteld. Inmiddels zijn 24 verdachten in vrijheid gesteld.

Politie en Openbaar Ministerie benadrukken dat indien uit het rechercheonderzoek nieuwe verdenkingen van feiten naar voren komen over de betrokkenheid van personen die deel uitmaakten van de al direct aangehouden groep, zij opnieuw worden gearresteerd en verhoord.

Auteur: Willem van Hooijdonk