Formex Medical introduceert dual core medische panel pc's in Nederland


MOORDRECHT, 20070524 -- Formex-Medical, distributeur van de Aaeon medische producten in Nederland, brengt als eerste in Nederland dual core medische pc's op de markt. Met deze pc's, die vanaf heden beschikbaar zijn, worden prestatieverbeteringen van meer dan 40% bereikt ten opzichte van de traditionele pc's die momenteel door medici in gebruik zijn.

De nieuwe ONYX-175/195 medische pc's van Aaeon zijn gebaseerd op de Intel core 2 duo processor waarmee een prestatieverbetering van meer dan 40% in vergelijking met de traditionele single core processors wordt bereikt terwijl het stroomverbruik met 20% is gedaald. Deze prestatieverbetering wordt onder andere bereikt doordat de processor meerdere instructies per cyclus gelijktijdig kan verwerken. Daarnaast is het mogelijk deze machines uit te rusten met zowel flash-geheugen (voor thin client toepassingen) of een 2.5" SATA harde schijf. Het interne geheugen is uit te breiden tot 2GB DDRII.

Het hoge resolutie LCD-scherm, het lage geluidsniveau , de geïntegreerde multimedia functies en de vele uitbreidingsopties zoals WIFI en RFID maken deze systemen tot het perfecte platform voor de huidige en toekomstige medische applicaties.

De ONYX-175 en 195 zijn krachtige computers in een slank, aantrekkelijk chassis. Zowel het 17" als het 19" TFT scherm hebben een resolutie van 1280 x 1024 met een lichtopbrengst van 400 nits en een hoog contrast. Dit maakt het gemakkelijker PACS beelden te reviewen.

Deze pc's met twee geisoleerde Gigabit LAN poorten en WLAN (optioneel) zijn volledig medisch gecertificeerd.