Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT

5 april 2007

---

Toekomst van Rotterdam op billboards

Studenten presenteren hun visie op de toekomst van Rotterdam tijdens de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Hoe ziet Rotterdam er uit in 2067? Hoe wil de nieuwe generatie architecten de stad achterlaten? Tijdens de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) worden op tientallen locaties in Rotterdam billboards tentoongesteld die antwoord geven op deze vragen. De billboards worden gemaakt in het kader van Indesem'07, de tweejaarlijkse workshop van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Indesem'07 sluit naadloos aan op het thema van de 3e IABR: de toekomst van de stad. De billboards zijn te zien van 24 mei tot eind juni 2007 op locaties verspreid in Rotterdam en omstreken. Winy Maas, curator van Indesem'07, zal op 31 mei een PowerTalk verzorgen in de Kunsthal.

Indesem'07: The Legacy (9 - 16 Mei)
Indesem'07 (International Design Seminar) wordt georganiseerd door studenten aan de faculteit Bouwkunde in samenwerking met Winy Maas (MVRDV). Tegen de achtergrond van globale ontwikkelingen zoals klimaatverandering en de aandacht voor duurzame ontwikkeling vraagt Indesem'07 aan de 80 deelnemende toekomstige architecten en stedenbouwers wat hun visie voor de langere termijn is. Zij worden begeleid door praktiserende architecten onder wie Adriaan Geuze (West 8), Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk) en het Atelier Rijksbouwmeester. De workshop vindt plaats van 9 t/m 16 mei aan de faculteit Bouwkunde en zal gepaard gaan met een reeks openbare lezingen van o.a. Saskia Sassen, Shigeru Ban, Ken Yeang en Winy Maas.


3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam De 3e IABR gaat op 24 mei 2007 van start en heeft de titel POWER ­ Producing the Contemporary City gekregen. Locaties zijn de Kunsthal Rotterdam en het Nederlands Architectuurinstituut. Curator is het in Rotterdam gevestigde Berlage Instituut. De IABR is een tweejaarlijks evenement dat architecten en stedenbouwkundigen van over de hele wereld samenbrengt. De Rotterdamse biënnale stelt niet alleen tentoon, maar onderzoekt actuele thema's en biedt daarbij een jonge generatie architecten een platform.

Voor meer informatie over de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: www.biennalerotterdam.nl. Voor meer informatie over Indesem'07: www.indesem.nl.


---