Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 8 mei 2007

Week van de Zee-symposium trekvogels in Ecomare

In het kader van de Week van de Zee organiseert Ecomare op 24 mei een symposium over trekvogels. Het symposium gaat over tellen en voorspellen van vogeltrek, over zwerfvuil en over windparken op zee in relatie met trekvogels.

Op het symposium presenteren vier onderzoekers hun werk aan uiteenlopende aspecten van het leven van trekvogels. De presentaties duren elk een half uur, waarna tien minuten tijd is voor het stellen van vragen en discussie.

Locatie symposium: Ecomare, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog - Texel.

Programma:

13.30 - 14.10 drs. Mardik Leopold (IMARES)

Vroegere Vogels? Dertig jaar zeetrektellingen

14.10 - 14.50 dr. Bruno Ens (SOVON)

Is het mogelijk de trek van de kanoet te voorspellen?

14.50 - 15.20 pauze en opening schilderijententoonstelling van Dirk Moerbeek

15.20 - 16.00 dr. Jan Andries van Franeker (IMARES)

Is plastic lekker? Domme eetgewoontes van de noordse stormvogel

16.00 - 16.40 drs. Martin Poot (Bureau Waardenburg bv)

Trekvogels en windparken op zee


Deelname aan het symposium is gratis. Van tevoren aanmelden is wel gewenst en kan via 0222-317741 of infobalie@ecomare.nl.

In het restaurant wordt tijdens de pauze een schilderijententoonstelling geopend van Dirk Moerbeek. De schilderijen, waarop vogels zijn afgebeeld, zijn uiterst realistisch geschilderd.

Van 19 t/m 27 mei is de Week van de Zee. Elk jaar heeft deze Week een ander thema, dit jaar 'In Vogelvlucht'. Hiermee vraagt de organisatie aandacht voor de zeer belangrijke functie van de Nederlandse kust voor trekvogels.

De Week van de Zee heeft als doel mensen bewust te maken van het belang en de waarde van de kust en de zee. Onder het motto 'de zee is even overal' worden op zoveel mogelijk plaatsen langs de kust activiteiten ontplooid.

///////////////////

Iedereen is op 24 mei van harte welkom op het symposium in Ecomare.

Aanmelden: infobalie@ecomare.nl of 0222-317741.

Nadere informatie: Ecomare, Renée Smal, Pam Lindeboom

Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel, t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44

reneesmal@ecomare.nl, pamlindeboom@ecomare.nl, www.ecomare.nl

De Week van de Zee is een initiatief van Ecomare, Stichting De Noordzee, de Kustvereniging en Stichting Duinbehoud. Zij willen hiermee bereiken dat Nederlanders de Noordzeekust gaan beschouwen als een van de belangrijkste (natuur-)gebieden met unieke waarden die beschermd moeten worden.

De Week van de Zee 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door de NWO, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Prins Bernhard Cultuurfonds, TESO, de initiatiefnemers en meer dan 150 deelnemers.

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.weekvandezee.nl.

Op deze site zijn ook logo, sfeerbeeld en banner van de Week van de Zee te downloaden: homepage - persberichten - linksonderaan.