Ingezonden persbericht


Persbericht

Studium Generale VHTO en IBM voor meer meisjes en vrouwen in ict

Gaming, Girls can play the Game!

Op 24 mei organiseren de VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, en IBM een Studium Generale over meisjes en gaming. Een interactieve middag vol inspirerende verhalen, workshops, en een gaming-markt. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het onderwijs gaan met elkaar in gesprek over de vraag hoe gaming kan bijdragen aan een toename van het aantal vrouwen in de ict. De bekende gamedesigner Barbara Lippe uit Oostenrijk is een van de keynote speakers op het Studium Generale. Het Studium Generale vindt plaats in het kader van het project Ict-STER.

Slechts een gering aantal vrouwen in Nederland volgt een ict-opleiding en dat terwijl de ict-markt staat te springen om meer ict-ers en dan met name vrouwen. Welke rol zouden gaming opleidingen kunnen vervullen en hoe kunnen games worden gebruikt als educatief materiaal? Gamen meisjes eigenlijk wel en hoe ontwikkelt de gaming markt zich? De deelnemers aan het Studium Generale buigen zich over deze en andere vragen.

Ict-STER is een meerjarig project dat gestart is in 2005. Het heeft als doel meer meisjes en vrouwen te interesseren in ict én te behouden in de sector. In Ict-STER werkt een groot aantal partners uit onderwijs, expertisecentra en bedrijfsleven nauw samen om zowel op lange als op korte termijn resultaat te boeken. Het project wordt uitgevoerd in het kader van het Europese EQUAL Programma (ESF).

Noot voor de redactie -