Provincie Zuid-Holland

Kwaliteit leefomgeving centraal op Startmanifestatie Transformatie Merwedezone

Op 24 mei a.s. vindt de startmanifesatie Merwedezone plaats in de Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Voor deze inloopavond zijn bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uitgenodigd om zich te laten informeren en mee te praten over de ontwikkeling van het gebied.

De Merwedezone strekt zich uit van Papendrecht en Alblasserdam langs de rivieren de Noord en de Merwede tot aan Gorinchem en bestaat zowel uit verstedelijkte zone's als open ruimte. De Stuurgroep Transformatie Merwedezone heeft zijn opvattingen neergelegd in de ontwerp-transformatievisie en heeft deze breed verspreid om te kunnen bespreken.

Bezoekers kunnen zich laten informeren bij stands over onderwerpen die in het gebied actueel zijn. Er zijn discussietafels waar iedereen kan aanschuiven om mee te praten over de volgende thema's: regiopark, ontwikkeling rond stads- en dorpskernen en duurzame energie. Om een scherper beeld te krijgen van de ruimtelijke kwaliteit zijn bezoekers uitgenodigd aan de hand van meegenomen foto's duidelijk te maken welke ontwikkelingen zij toejuichen of afkeuren.

Het programma is als volgt:
19.00-19.30 uur Zaal open
19.30-19.45 uur Welkomstwoord door Stuurgroep
19.45-20.30 uur Eerst ronde themagesprekken regiopark en stads- en dorpskernen 20.30-20.45 uur pauze
20-45-21.30 uur Tweede ronde themagesprekken duurzame energie en regiopark 22.00 uur Sluiting

De transformatievisie is nog niet vastgesteld; daarvoor wil de stuurgroep graag eerst de mening horen van de bewoners in het gebied. Tot 16 juni 2007 kan men reageren op de ontwerp-transformatievisie. Reacties kan men sturen naar Provincie Zuid-Holland t.a.v. Projectbureau Merwedezone A166, Postbus 90602, 2509 LP Den-Haag of
per e-mail naar merwedezone@pzh.nl.
Bij het projectbureau zijn exemplaren van de ontwerp-transformatievisie beschikbaar. Het rapport downloaden kan ook van de website van de provincie, www.zuid-holland.nl onder thema's en programma's en projecten.

De inventarisatie van alle reacties en ideeën moet resulteren in een definitieve transformatievisie. Een transformatievisie heeft geen wettelijke status maar kan aanleiding zijn voor wijzigingen in bestemmingsplannen en streekplannen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22