Senternovem


Kennisdag Duurzaam Inkopen in Amsterdam

Aanvangsdatum

24-05-2007

Duurzaam inkopen: waar begint u? Hoe weet u dat u op de goede weg bent? Waarmee boekt u de meeste winst? Hoe verankert u duurzaam inkopen in uw organisatie? Hoe past u duurzaamheidscriteria toe? Om op deze en andere vragen antwoord te geven, organiseren SenterNovem en NEVI Publiek op 24 mei 2007 de Kennisdag Duurzaam Inkopen. Naast presentaties met praktijkvoorbeelden en workshops is er gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken. Genoeg redenen dus om naar de Kennisdag Duurzaam Inkopen te komen.

Voor wie?
Bent u inkoper, milieucoördinator, budgethouder van de gemeente, of werkt u bij de provincie, waterschap of rijksoverheid? Kom dan naar de Kennisdag Duurzaam Inkopen en deel uw kennis met uw collega's van andere overheidsorganisaties. De dag is interessant voor starters én (ver)gevorderden.

Kiezen
Als overheid geeft u het goede voorbeeld. Met duurzaam inkopen laat u zien waar u voor staat. In 2010 kiezen over-heden bij 50 procent van hun inkopen en aanbestedingen voor een duurzaam product of dienst. De rijksoverheid gaat zelfs voor 100 procent. Maar hoe maakt u de goede keuzes en wat komt er allemaal op u af? Er zijn al voldoende instrumenten beschikbaar die u daarbij een handje kunnen helpen. Als deelnemer aan de Kennisdag verdiept u zich in de keuzes van een duurzame inkoop, de achtergronden en instrumenten, het proces én de praktische toepassing.

Delen
De dag bestaat uit een plenair deel en drie rondes met parallelsessies. Tijdens de parallelsessies komen verschillende aspecten van duurzaam inkopen aan bod. Denk hierbij aan handige instrumenten of wet- en regelgeving. Diverse praktijkvoorbeelden van grote tot kleine overheidsorganisaties passeren de revue met daarbij aandacht voor tips en trucs, successen én missers. De sessies bieden veel ruimte voor het delen van ervaringen met collega's. Wij rekenen daarbij ook op uw inbreng. Ook buiten de workshops is er voldoende gelegenheid om kennis te halen en te brengen. Kortom, u kunt veel inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan.

Programma

09.30 - 10.00 uur Ontvangst + informatiemarkt

10.00 - 10.10 uur Opening door dagvoorzitter Wouke van Scherrenburg, journalist

10.10 - 10.30 uur `Duurzaam inkopen: de weg naar 2010' , Jacqueline Cramer, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (onder voorbehoud)

10.30 - 11.10 uur Duurzaam inkopen - hoe hoog legt u de lat? Wouke van Scherrenburg in gesprek met Annelies Soede, Hoofd Concern Inkoop gemeente Amsterdam, Erik de Bruine, Directeur Concern Inkoop bij Rabobank Nederland, Harold Thijssen, Coördinerend Directeur Inkoop van het ministerie van VROM, Bart Vos, bijzonder hoogleraar Inkoopmanagement, Marieke Moorman,wethouder Milieu gemeente Tilburg, en discussie met de zaal

11.10 - 12.30 uur Parallelsessies I: De implementatie van duurzaam inkopen in een organisatie

12.30 - 13.30 uur Lunchpauze + informatiemarkt

13.30 - 14.40 uur Parallelsessies II: De toepassing van criteria in de praktijk van het aanbesteden

14.40 - 15.50 uur Parallelsessies III: Inspiratie uit de publieke én private sector

15.50 - 16.15 uur Plenaire afsluiting en prijsuitreiking

16.15 uur Borrel

Prijsuitreiking
Tijdens de Kennisdag wordt de PPPluim 2007 uitgereikt. De PPPluim is een compliment voor een overheid die zich sterk maakt voor duurzaam inkopen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.nevi.nl/publiek.

Locatie

De Kennisdag vindt plaats in:

Felix Meritis
Keizersgracht 324
Amsterdam

Kijk voor een routebeschrijving op
www.felix.meritis.nl

Toegangsprijs

Deelname is gratis. Mocht u verhinderd zijn, wilt u dit dan tijdig aan ons doorgeven?
Contact

Heeft u vragen? Mail naar duurzaaminkopen@senternovem.nl.