Time : 10:15:58
Date : 11 May 2007
Sender Name: VVI

Vlaamse patiënten eens te meer gegijzeld

Op 10 mei kondigden de vakbonden een staking aan van onbepaalde duur in ziekenhuizen en rusthuizen, en dat vanaf 24 mei.

De aanleiding is de verwerping door Franstalige werkgevers van een toekenning van bepaalde voordelen aan arbeiders. Een jaar geleden stemden deze Franstalige werkgevers er overigens wel mee in maar zij komen hier nu op terug. Het Verbond der Verzorgingsinstellingen (VVI) en de andere Vlaamse werkgeversorganisaties bevestigden wel hun eerder gegeven woord.

De staking treft echter niet alleen de Franstalige instellingen maar ook de Vlaamse ziekenhuizen en rusthuizen die door deze Franstalige weigering eens te meer gegijzeld worden.

Op 9 mei maakte het VVI haar memorandum voor de komende regering aan de pers bekend. Hierin pleit het VVI voor de zoveelste keer voor de communautarisering van de gezondheidszorgen.
Deze nieuwe staking sterkt het VVI in haar eis dat deze communautarisering met de volgende regering realiteit moet worden.

Het is onverdraaglijk dat voor Vlaamse patiënten en rusthuisbewoners de zorg in het gedrang komt en de veiligheid gevaar loopt, omwille van steeds weerkerende onverantwoorde Franstalige lichtzinnigheid. Het is genoeg geweest!