Ingezonden persbericht


Dokkum, woensdag 16 mei 2007

P E R S B E R I C H T

Exclusieve allure in Dokkumer stadshotel

DOKKUM - Toeristen in Dokkum kunnen vanaf donderdag 24 mei 2007 verblijven in een stadshotel met grote allure. Vanuit een spiritueel besef van schoonheid is in een rijksmonument een buitengewoon vierkamerhotel gerealiseerd, waar de gasten een unieke synthese zullen aantreffen van historische sfeerelementen, ultramodern design, lichtwerking, hoogwaardige materialen en zeldzame gebruiksvoorwerpen.

Slapen onder satijnzacht beddengoed in een historisch pand aan het water waar niet bezuinigd is op de inrichting, eten met zilverbestek en theedrinken uit antiek serviesgoed. Het kan bij Teuntje Dokkum voor 90 euro per kamer voor twee personen, een bedrag dat toeristen doorgaans betalen voor een modaal hotel. Voor dat bedrag hebben de gasten bij Teuntje Dokkum een zeer royale kamer met uitzicht over het oude stadscentrum tot hun beschikking, met alle een eigen design badkamer. Ook een flatscreen televisie die vanuit bed goed te zien is en regelbare led-verlichting ontbreken niet. Op ieder detail is gelet. Daarbij kunnen de logés zich tegoed doen aan een smaakvol gepresenteerd ontbijt. Voor een lunch en diner moeten de gasten de deur uit. Dat is volgens gastvrouw Lia Stout veel leuker en de mogelijkheden in en rond Dokkum zijn legio.

Geurlijn
Alle zintuigen worden bij Teuntje Dokkum geprikkeld. Exclusief voor Teuntje Dokkum is op Bali een geurlijn voor de badkamer ontwikkeld. Lia Stout: ,,De geur laat zich niet eenvoudig vergelijken, maar harmonieert met de ultieme mix van oud en nieuw die Teuntje Dokkum kenmerkt''.

Hart en ziel
Het initiatief van Lia Stout beoogt meer dan alleen zakelijk gewin. Lia Stout werkt met hart en ziel en doet waarin ze gelooft. ,,Ik denk spiritueel, wil mezelf ontwikkelen, en kijk naar wat goed is voor mijn persoonlijke groei. Ik wilde graag gaan ondernemen en vind het ontzettend leuk om mensen te leren kennen en om anderen het naar de zin te maken.'' Lia Stout wil haar gevoel voor schoonheid en weldaad delen met haar gasten. Ze volgt een opleiding holistische kunst aan Vrije Academie 't Pad in Nijmegen, en gaat vooral op haar gevoel af. Echtgenoot Johan is directeur van een groothandel in doe-het-zelfartikelen en zorgt voor de zakelijke kanttekeningen. Deze combinatie heeft geleid tot bed en breakfast van de bovenste plank. De bekende multidisciplinair ontwerper Frank van Dijk (ByFrank) tekende voor het interieur. ,,Zijn originaliteit en kunstzinnig vermogen om oud en nieuw te verbinden heeft geleid tot een schitterend geheel'', aldus Lia Stout. ,,De combinatie van rijke historie en hypermoderne aankleding is een schot in de roos.''

1693
Lia en haar man Johan Stout bezochten Dokkum in 2004 ter gelegenheid van het Bonifatiusjaar. Daarbij liepen ze bijna letterlijk tegen het monumentale gebouw aan de Halvemaanspoort 1 aan. Het pand uit 1693 stond te koop en wachtte op de nieuwe eigenaars uit Lekkerkerk. ,,Eerlijk gezegd was Friesland ons geheel onbekend'', zegt Lia Stout, nu drie jaar later. ,,Maar ik voel me zo ongelooflijk thuis in Dokkum. Dat heeft niet alleen te maken met de rijke historie. Menig stadje in de buurt van Lekkerkerk heeft dat ook. De magische aantrekkingskracht vloeit, denk ik, voort uit wat Dokkum typeert: bruisend en toch verstild.'' Meer informatie over Teuntje Dokkum is te vinden op de website www.teuntjedokkum.nl.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lia Stout-van Zoest, telefoonnummers 06-43351752/0519-222011, of middels e-mail naar info@teuntje.nl. Zie ook www.teuntjedokkum.nl. Als vertegenwoordiger van de pers bent u uiteraard ook van harte welkom op de officiële opening op donderdag 24 mei, vanaf 16.30 tot 18.00 uur.


---- --