Gemeente Tiel


Presentatie populair wetenschappelijk boek over Bataven en Romeinen in Tiel

De gemeente Tiel en het Flipje en Streekmuseum Tiel presenteren de resulaten van het archeologisch onderzoek in de wijk Passewaaij in Tiel tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 24 mei 2007. De resultaten van het onderzoek zijn te lezen in een prachtig populair wetenschappelijk boek en te zien in een tentoonstelling.

Jarenlang hebben vele mensen zowel professioneel als vrijwillig gewerkt aan de opgravingen in Passewaaij en aan de uitwerking van de enorme hoeveelheid gegevens. De opgraving is uniek en groot voor Nederland. De vele vondsten die zijn gedaan leveren een goed inzicht in het leven van de Bataven en hun rol in het Romeinse leger. Het resultaat: een spannend en vernieuwend historisch verhaal over het wel en wee van een doorsnee Bataafse gemeenschap in het Romeinse rijk. Dit is weergegeven in een prachtige publieksuitgave en tentoonstelling. Om dit te vieren is er op donderdag 24 mei 2007 een manifestatie in schouwburg Agnietenhof.

Programma
Het programma van de manifestatie is als volgt:
* 12.30 uur - 13.00 uur: Ontvangst in schouwburg Agnietenhof
* 13.00 uur - 16.00 uur: Manifestatie met presentaties van de opgravingen en het boek, een kort Romeins theaterstuk en de opening van de tentoonstelling Een Bataafse gemeenschap in de wereld van het Romeinse Rijk. Hierna kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten.
* 16.30 uur - 21.00 uur: Gelegenheid om (in groepen) de tentoonstelling in het Flipje
en Streekmuseum Tiel te bezoeken.

Prachtig boek
Het boek met als titel: 'Een Bataafse plattelandsgemeenschap in de wereld van het Romeinse Rijk' neemt de lezer mee in het leven van de Bataven en Romeinen. Dit keer geen wetenschappelijke uitgave, maar een boek waarmee de lezer de spannende archeologische ontdekkingen van de voorbije jaren opnieuw kan beleven. Het boek is na de presentatie te koop in de boekhandel.

Openingstijden
De tentoonstelling Een Bataafse gemeenschap in de wereld van het Romeinse Rijk is de hele maand juni te bezoeken.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 13.30 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.30 16.30 uur

Entree volwassenen: 3,50 euro
Kinderen : 1,50 euro
Museumkaart : gratis

Adresgegevens
Flipje & Streekmuseum
Plein 48
Tiel

17 mei 2007