Ingezonden persbericht


Persbericht Curacao Dolphin Academy

Dolphin Academy geeft presentatie dolfijnenonderzoek

In het kader van de viering van het 5 jarige bestaan presenteren Drs. George Kieffer, Director of Dolphins and Programs van de Curaçao Dolphin Academy, en Drs. Preben Wik van het Center for Speech Technology, KTH, Royal Institute of Technology, Stockholm Sweden, een avond in het Avila Hotel. Hier zal dieper worden ingegaan op het dolfijnenonderzoek uitgevoerd door de Curaçao Dolphin Academy.

De presentatie zal plaatsvinden op donderdag 24 mei van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De onderwerpen die behandeld zullen worden, betreffen de lokale zeezoogdierenpopulatie van Curaçao en de samenwerking op het gebied van het onderzoek naar de patronen in de geluidsgolven van dolfijnen, en de genetische verschillen tussen de verschillende groepen tuimelaardolfijnen in het Caribische gebied.

De nadruk zal liggen op het project "Silbador", een interactief communicatie programma tussen mens en dolfijn. Hierbij benoemen fluitsignalen verschillende objecten, acties en locaties. Het onderzoek heeft tot doel om in de toekomst ook in de open zee toegepast te worden.

De avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Wij nodigen U bij deze graag uit tot het bijwonen van de presentatie. Wel willen wij U vragen om U uiterlijk woensdag 23 mei aan te melden bij Annabelle de Clippeleir van de Dolphin Academy, telefoon: 465 8900.

HOGE RESOLUTIE FOTO'S

U kunt de hoge resolutie foto's een voor een uploaden naar uw computer door de volgende links te kopieren naar de adres balk van uw browser. Indien uw email programma het toestaat, kunt u de foto's ook proberen te laden door gewoon op de onderstaande links te klikken. Als de foto's niet laden vanwege een slechte internet verbinding met uw ISP, kunt u op F5 klikken. Als de foto's nog steeds niet laden, stuur AUB een email naar webmaster@dolphin-academy.com

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/dolphin-sounds-research-1.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/dolphin-sounds-research-2.jpg

Copyright © 2002-2007 Curacao Dolphin Academy®

Willemstad, 21 mei 2007
Contactpersoon: Annabelle de Clippeleir
Email: annabelle@dolphin-academy.com Tekst: Annabelle De Clippeleir
Tel: (599-9) 465-8900 - ext. 5104
Fax: (599-9) 465-8300