Ingezonden persbericht


CULTUUR OP DE CAMPUS
Radboud Universiteit Nijmegen
www.ru.nl/cultuuropdecampus


* Donderdagen 24 mei, 31 mei, 14 juni: (halve) finales studentenbandstrijd KAF EN KOREN
* Zaterdag 2 juni: finale studenten singer-songwriter contest NOOTUITGANG

KAF EN KOREN

Het collegejaar loopt op zijn einde, en zo ook het culturele seizoen op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat betekent dat ook Cultuur op de Campus' studentenbandstrijd Kaf en Koren zijn climax beleeft! Welke band treedt in de voetsporen van NeWax (winnaar 2005) en The Feromones (winnaar 2006)? De halve finalisten die de voorrondes in het CultuurCafé op de universiteit hebben doorstaan, betreden nu de podia van Merleyn en misschien zelfs Doornroosje, waar de finalisten het podium delen met niemand minder dan soulsensatie The Lefties Soul Connection!

Info: www.ru.nl/kafenkoren met o.a. audiofragmenten

Donderdag 24 mei

1E HALVE FINALE KAF EN KOREN

- BreakTrack

- Supersonic Megafuckers

- Please, Call Me Richie
21.30u, Merleyn, Hertogstraat 13, Nijmegen, E1,50 (student)/E2,50

Donderdag 31 mei

2E HALVE FINALE KAF EN KOREN

- With Ice

- Gray Code

- These Seats Are Taken
21.30u, Merleyn, Hertogstraat 13, Nijmegen, E1,50 (student)/E2,50

Donderdag 14 juni
FINALE KAF EN KOREN
Met gastoptreden LEFTIES SOUL CONNECTION
En benefietactiviteiten Studenten voor Oekraïne
20.00u, Doornroosje, Groenewoudseweg 322, E5 (student)/E7, vvk www.doornroosje.nl www.leftiessoulconnection.com

NOOTUITGANG

Maar er is meer muzikaal talent: behalve studentenbands, staan ook studenten singer-songwriters de komende tijd onder de aandacht. Cultuur op de Campus organiseert dit jaar de landelijke finale van Nootuitgang op de Radboud Universiteit. Op zaterdag 2 juni is vanaf 20.00u het CultuurCafé (Mercatorpad 1, achter de Universitaire Bibliotheek aan de Erasmuslaan) het podium waar singer-songwriters afkomstig van twaalf Nederlandse universiteiten hun allerbeste liedje laten horen. Vergeet dat altijd teleurstellende Eurovisie Songfestival, kom naar Nootuitgang! Vorig collegejaar won de Nijmeegse Roline (de Boer), studente geneeskunde aan de Radboud Universiteit, de landelijke finale van Nootuitgang. Daarom is dit jaar de eer aan Nijmegen om elf universiteiten te ontvangen, voor een ware titanenstrijd. Tijdens de Nijmeegse voorronde op 19 april is Marten de Paepe (www.myspace.com/martendepaepe) gekozen als de Nijmeegse finalist, met het nummer Island in the Sea.

Info: www.nootuitgang.nl
Het CultuurCafé neemt op 2 juni deel aan de Nacht van de Fooi (www.nachtvandefooi.nl), dus alle fooien gaan naar een goed doel!

INFO

Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, debat, theater en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à E1,50/E2,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

www.ru.nl/cultuuropdecampus
024-3615912
cultuuropdecampus@dsz.ru.nl


---- --