Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Onder embargo tot donderdag 24 mei 2007 - 7:00 uur

Praktijkervaring in korte tijd omzetten naar een bachelor bedrijfseconomie CARRIÈREAMBITIES WERKELIJKHEID VOOR FINANCIALS ZONDER HBO-DIPLOMA

Amsterdam, 23 mei 2007 - Rekenmeesters, Vitae en Hogeschool INHOLLAND hebben gezamenlijk een nieuwe financiële opleiding ontwikkeld. Wie voldoende relevante werkervaring heeft, kan in korte tijd het hbo-diploma Bedrijfseconomie halen. Zonder hbo-diploma is het voor financiële professionals moeilijk om hogerop te komen. Daarom bieden de drie partijen nu een nieuw bachelorprogramma aan: de Bachelor Bedrijfseconomie Op Maat. De opleiding is voor een belangrijk deel gebaseerd op de praktijkervaring van financieel specialisten. Het lesprogramma wordt daarop afgestemd. Voor veel deelnemers zal dit betekenen dat ze de opleiding versneld kunnen afronden. De eerste deelnemers aan de opleiding gaan in september 2007 van start. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen bij Rekenmeesters en Vitae.

"Het is een unieke oplossing voor iedere financieel specialist die een functie in het hogere kader ambieert, maar daarvoor niet de benodigde papieren heeft", aldus Joris de Rijk van Vitae. "En het biedt financieel specialisten de kans om hun praktijkervaring in te zetten bij het behalen van een sterke pre op hun cv, namelijk een bachelordiploma", vult Cindy Smeele van Rekenmeesters aan. Om in te stromen in de Bachelor Bedrijfeconomie Op Maat is minimaal een mbo- of havo-diploma nodig, eventueel aangevuld met een vervolgstudie op financieel, economisch of administratief gebied. Ook moeten deelnemers minstens twee jaar werkervaring hebben in een relevante functie. Op basis van hun opleiding en werkervaring krijgen de deelnemers een op maat gemaakt studieprogramma. De opleiding wordt dan gevolgd bij één van de vestigingen van de Hogeschool INHOLLAND.

Voorafgaand aan de opleiding doen de deelnemers een assessment waardoor een goed beeld ontstaat van wat zij nog aan leerstof nodig hebben. De competenties die een financieel professional nog mist, kunnen via studie of leren op de werkplek aangevuld worden. Ook moet een aantal leermodules gevolgd worden om de kennis op peil te brengen. De opleiding wordt afgerond met een afstudeeropdracht.

De Bachelor Bedrijfseconomie Op Maat is een unieke samenwerking tussen drie partijen die ervan overtuigd zijn dat talent ontwikkeld moet worden: Vitae, Rekenmeesters en de Hogeschool INHOLLAND. Het is voor het eerst dat commerciële bedrijven zo intensief samenwerken met een publieke onderwijsinstelling. Rekenmeesters en Vitae hebben primair belang bij de opleiding om eigen medewerkers verder te ontwikkelen en tevens nieuwe medewerkers aan te trekken. Voor Hogeschool INHOLLAND is het een uitstekende manier om praktijkervaring binnen te halen en aan te sluiten bij de financieel-administratieve praktijk in het bedrijfsleven.