Gemeente Delft

Beste redacties,

Zojuis heeft u een conceptversie ontvangen van het persbericht 'Combiwerk sluit boekjaar positief af'. Hierbij het juiste persbericht; de vorige versie kunt u verwijderen.

Combiwerk sluit boekjaar positief af

Combiwerk heeft het jaar 2006 in totaal positief afgesloten. Dat blijkt uit het door het college vastgestelde jaarverslag Combiwerk 2006 en het jaarverslag Combiservices 2006. Het financieel resultaat komt voor het bedrijf in totaal 13% hoger uit dan begroot. Het aantal medewerkers in de sociale werkvoorziening (SW) bleef stabiel. De dalende trend in het ziekteverzuim zette zich in 2006 voort.

Het totale exploitatieresultaat voor Combiwerk bedroeg afgelopen jaar ¤ 50.000. De positieve bedrijfsuitkomst is te danken aan goede resultaten binnen de dienstverlenende bedrijven van Combiservices (Beveiliging, Schoonmaak en Re-integratie). Combiservices eindigde met een positief saldo van ¤ 396.000 tegenover het verlies van ¤ 346.000 van Combiwerk. Dat de dienstverlenende bedrijven het beter doen dan de productiebedrijven heeft onder andere te maken met de zware concurrentie op prijzen. Daar komt bij dat de Kwekerij verlies boekte door hogere energielasten en door gewasschade. Groei was er met name in dienstverlenende activiteiten en minder in productiematige zaken. De jaarlijkse bijdrage vanuit de gemeente Delft (¤ 400.000) is geïnvesteerd in kwalitatieve arbeidsontwikkeling van de SW-doelgroep. Dat laatste heeft - naast grotere arbeidsvreugde voor individuele medewerkers - geresulteerd in toename van het aantal (groeps)detacheringen.

Het aantal SW-medewerkers bleef met bijna 630 FTE in 2006 stabiel. De wachtlijst is in het afgelopen jaar - in lijn met de landelijke trend - gestegen van 160 naar 186 personen. Inmiddels wordt op zowel landelijk als lokaal niveau gewerkt aan het terugdringen van de wachtlijst. Groei werd gerealiseerd in het aantal trajecten via de Wet Werk en Bijstand: van 25 in 2005 naar 42 in 2006. Het ziekteverzuimbeleid wierp ook dit jaar weer vruchten af; het ziekteverzuim daalde licht en bleef daarbij onder het gemiddelde van de sector.