SP Tilburg


Essent verrommelt stad met billboards

24-05-2007 * Op álle Essent-stroomhuisjes hangen al geruime tijd commerciële billboards van een reclamebureau. De toch al lelijke stroomhuisje worden er nóg rommeliger van. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college: "Zonder de benodigde bouwvergunning verdient Essent geld terwijl gewone burgers meteen bekeurd worden bij elke bouwovertreding. Die lelijke dingen moeten gewoon verdwijnen".

Voor het ophangen van deze billboards is een bouwvergunning nodig. Navraag vorig jaar leerde dat Essent die vergunning niet had en dat de gemeente bezig was met 'een procedure' hiertegen. Maar nog steeds hangt de stad vol met honderden illegale billboards. "Waarschijnlijk is Essent een te grote jongen voor de gemeente om aan te pakken. Als een burger zo'n ding aan zijn huis zou hangen om wat bij te verdienen staat er morgen een ambtenaar op de stoep".

De toch al vreselijke stroomhuisje worden door de schreeuwende billboards nog rommeliger en verloederen het aanblik in de stad. "Strijd tegen anonieme graffiti is al moeilijk genoeg, maar hier weten we precies wie verantwoordelijk is en wordt niets ondernomen. Volgens ons verdient Essent al meer dan genoeg aan Tilburg".

In de binnenstad probeert de gemeente al jaren middenstanders zo ver te krijgen hun gevelreclame aan te passen. "Een prima zaak, want de wildgroei aan schreeuwende reclames waar je maar kunt kijken is behoorlijk storend. Het past dan ook niet om Essent zomaar haar gang te laten gaan en elke straathoek van de stad te veranderen in een rommelige reclamezuil". De SP wil dat de gemeente Essent aanschrijft om de billboards - desnoods onder bestuursdwang - zo snel mogelijk te verwijderen.

Zie ook:

* Dossier Essent www.tilburg.sp.nl