Amsterdam Airport Schiphol

Published: 09:19 24.05.2007 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Beeld Rembrandt voor Brisbane Airport

Gerlach Cerfontaine, President & CEO van Schiphol Group, heeft vandaag een bronzen beeld van een jonge Rembrandt onthuld op Brisbane International Airport. Het beeld is een geschenk aan de luchthaven van Brisbane ter gelegenheid van het feit dat Schiphol Group tien jaar participeert in Brisbane Airport Corporation (BAC), de beheerder en exploitant van de Australische luchthaven.

"De luchthaven van Brisbane heeft de laatste tien jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Dit heeft zeker bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de regio. Ik ben trots dat Schiphol Group hier deel van uitmaakt en wij willen deze succesvolle samenwerking in de toekomst graag voortzetten,"aldus Cerfontaine bij de onthulling van het beeld.

Het beeld van de jonge Rembrandt is in 1969 gemaakt door de inmiddels overleden Nederlandse beeldhouwer Wim van Hoorn. De beeldhouwer heeft verschillende werken gemaakt, waaronder beelden voor overheidsgebouwen en monumenten in Nederland.

Een bronzen beeld van Rembrandt is in 2006 ook geschonken aan Terminal 4 van JFK International Airport. Deze terminal wordt geëxploiteerd door JFK IAT, waarin Schiphol USA dit jaar eveneens tien jaar een belang heeft.

Brisbane Airport Corporation
Via Schiphol Australia heeft Schiphol Group een belang van 15,6 % in Brisbane Airport Corporation Holdings. De komende tien jaar verwacht Brisbane Airport te groeien naar 25 miljoen passagiers. Vorig jaar waren dat er bijna 17 miljoen.

049-2007/ms



Amsterdam Airport Schiphol