Nederlandse Tafeltennisbond


Dordrecht 1 meisjes Kampioen van Nederland

24-05-2007
De eerste finalewedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor Dordrecht en de tweede in een 6-3 overwinning voor Hotak. Reden genoeg dus om een spannende wedstrijd te verwachten. Zo dachten ook de ruim 100 aanwezige supporters er over, met veel toeters en ratels, gejuich en gezang probeerden zij hun speelsters naar de overwinning te brengen.

De eerste partij ging tussen Gaby den Hartog en kopvrouw van Hotak Dianne Overbeeke.
Ondanks stevige tegenstand van Gaby wist Dianne toch het eerste punt voor Hotak op het scorebord te brengen.
0-1

De tweede partij tussen Patricia Maasland en Laura van Oevelen gaf een duidelijk beeld andersom. Patricia wist met krachtig spel Laura te overklassen stand dus weer gelijk.

1-1

De derde wedstrijd was er een die twee kanten op kon vallen. Ester Bos en Stefanie van Genegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd .Stefanie begon voortvarend en kwam al gauw met 1-7 voor, de eerste game was met 5-11 voor haar. Ester liep door een goede serie services uit in de tweede game naar 8-4 en gaf de game niet meer uit handen. Ook de derde game was met 11-9 voor Ester. De vierde game ging uiteindelijk, na 7-3 achter te hebben gestaan en een Time-out van de coach op het juiste moment toch nog naar Stefanie met 8-11.
De vijfde game ging volledig gelijk op tot 9-9. Daar bleek Ester beter bestand tegen de druk en won uiteindelijk met 11-9.
2-1

Het dubbel beloofde wederom een cruciale wedstrijd te worden Na een 2-0 voorsprong in games voor Dordrecht kwam Hotak in de derde game knap terug naar 2-1. De vierde game was een ware veldslag. Hotak nam een 8-10 voorsprong, kon het eerst niet afmaken, maar won uiteindelijk met 13-15. De vijfde game ging volkomen gelijk op maar op 10-10 was het opnieuw Dordrecht die het beste met de spanning omging, en won met 12-10.

3-1

In de vijfde partij kwam Dianne wat langzaam op gang, waar Patricia goed gebruik van maakte 11-4. In de daarop volgende drie games liet Dianne zien toch de betere te zijn in deze partij en won met 4-11,
4-11 en 8-11.
3-2

De zesde partij trok de stand weer gelijk, hoewel Stefanie 5 games nodig had op een zeer goed spelende Gaby opzij te zetten. 3-3

In de zevende partij kon Laura geen vuist maken tegen de kopvrouw van Dordrecht . Ester won afgetekend met 11-8, 11-8 en 11-6. 4-3

Patricia en Stefanie maakten er een hele mooie wedstrijd van, de eerste game ging met 11-7 naar Patricia waarna Stefanie de tweede met 6-11 naar Stefanie ging. De derde game ging overtuigend naar Stefanie met 7-11. In de vierde game kwam echter de kentering, na 3-3 gelijk maakte Stefanie een paar verkeerde beslissingen waardoor Patricia uitliep naar 10-3 en uiteindelijk met 11-5 won.
5-3

De negende partij ging tussen beide kopvrouwen Ester en Dianne. Met gedegen spel en overtuiging nam Dianne een 0-2 voorsprong in games. In de derde game maakte Dianne echter een paar slordige fouten waar Ester goed van profiteerde en de game met 11-9 naar zich toetrok. De vierde game ging het volkomen gelijk op waarbij Ester een 10-8 voorsprong nam en met 11-9 wist te winnen. De vijfde game stelde Dianne orde op zaken en kwam zelfs met 3-9 voor. Uiteindelijk won zij de wedstrijd met 5-11.
5-4

Op de schouders van de beide laatste dames kwam een grote druk te staan. Bij Gaby om het winnende punt te maken en bij Laura om de 5-5 binnen te slepen. Gaby had in principe aan winst van twee game genoeg om zelfs bij 5-5 de winst aan de zijde van Dordrecht te houden. Zij liet zich niet gek maken en won in een spannende strijd toch in drie games.
Eindstand 6-4!

Gezien de beide finalewedstrijden en de spannende beslissingswedstrijd hebben wij als publiek getuige kunnen zijn van een waardige Finale van het Nederlands Kampioenschap in de competitie.