Politie Drenthe

Donderdagochtend

Assen, 24-05-2007

Politie houdt alcomobilist aan

EMMER COMPASCUUM Woensdagnacht heeft de politie op de Westelijke Doorsnee een 38-jarige automobilist uit deze plaats gecontroleerd. Hij had gedronken en scoorde ruim 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-143102)

Man aangehouden na vernieling autoruit

RUINERWOLD Woensdagavond heeft de politie een 29-jarige man uit Ruinerwold aangehouden. Hij had op de Havelterweg na een verkeersconflict de autoruit vernield van een 19-jarige automobilist uit Meppel. Toen de politie ter plekke was kwam de verdachte net aanrijden. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal en kan de rekening van de ruit tegemoet zien. (07-143065)

Politie houdt man aan na vernieling en bedreiging

ASSEN Woensdagnacht heeft de politie een 37-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had in de Thorbeckelaan de fiets vernield van een 20-jarige plaatsgenoot en hem daarna bedreigd. De eigenaar van de fiets deed aangifte en de verdachte is vervolgens aangehouden. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. (07-143087)

Man gewond na aanrijding met ree

KLAZIENAVEEN Woensdagavond is een 38-jarige man uit Zwartemeer gewond geraakt na een aanrijding met een ree. Hij reed met zijn auto over de Verlengde Scheperweg toen een ree de weg overstak. Na de aanrijding met de ree sloeg de auto over de kop en kwam in een sloot terecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Toen de auto uit de sloot werd getrokken werd onder de auto de dode ree aangetroffen. (07-143081)

Auto vast op bussluis

ASSEN - Woensdagavond is een 41-jarige man uit Zuidlaren met zijn auto vast komen te zitten op een bussluis bij de Hoofdvaartsweg. Ter plaatse troffen agenten de personenauto aan in de berm. De man was vanaf de Balkendwarsweg de Hoofdvaartsweg opgereden. Voor hem reed een bus. De bus stak vervolgens de weg over, om de bussluis in te rijden. De man reed er achteraan, maar had niet in de gaten dat er in de weg een blokkade zat. Tevens had hij het inrijverbod over het hoofd gezien. Toen de bus over de blokkade heen was ging deze omhoog. Daardoor kwam de auto vast te zitten. De auto had net genoeg snelheid om er overheen te rijden. Gevolg was wel dat de auto dusdanig beschadigd was dat deze niet meer verder kon rijden. (07-143046)

Bekeuring voor verbranding afval

NIEUW RODEN - Surveillerende agenten zagen woensagavond een rookpluim achter een woning aan de Burgemeester Blomersstraat opstijgen. De 42-jarige bewoner was bezig met afval te verbranden. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. (07-143064)

Politie houdt man aan na belediging

EELDE - In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten een 42-jarige man aanghouden voor belediging. De agenten waren naar de Hooiweg gereden in verband met een melding. Er zou een ruzie op straat plaats vinden. Bij aankomst kwam de man op de agenten aflopen en begon te schelden. Uiteindelijk is hij aangehouden vanwege beledigingen en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-143112)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.