Ingezonden persbericht


Ronaldinho leidt EA line-up van voetbalsupersterren die werelwijd verschijnen op de FIFA 08 pack covers

De EA SPORTS FIFA franchise ontvangt vandaag in Barcelona Ronaldinho, Miroslav Klose, Sergio Ramos, Tranquillo Barnetta en Andreas Ivanschitz voor motion capture.

Barcelona, Spanje, 24 mei 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag aan dat Ronaldinho, tweevoudig FIFA Wereldspeler van het Jaar, de belangrijkste plaats zal innemen in de wereldwijde line-up van supersterspelers die zullen verschijnen op de front packs van FIFA 08. Dit is het volgende deel in de internationaal gelauwerde franchise van EA SPORTS(TM), dat vanaf deze herfst verkrijgbaar zal zijn op het Xbox 360 videospel- en entertainment systeem van Microsoft, het PlayStation®2 computer entertainment systeem, het PSP®(PlayStation®Portable) systeem, Nintendo DS(TM), PC, mobiel en voor het eerst op het PlayStation®3 computer entertainment systeem en de Wii™.

Alle spots zijn gericht op de wereldberoemde middenvelder van FC Barcelona, Ronaldinho, die wereldwijd het middelpunt zal zijn van alle FIFA 08 packaging en marketing campagnes. Verkozen als FIFA Wereldspeler van het Jaar 2004 en 2005 en finalist in de verkiezing van het afgelopen seizoen, zal Ronaldinho, naast sterspelers van een select aantal andere teams, over de hele wereld zijn plaats innemen op de FIFA 08 covers.

Ronaldinho vergezelt 2006 FIFA World Cup Golden Boot winnaar Miroslav Klose op de covers in Duitsland, rijzende ster Sergio Ramos op de hoes in Spanje, aanvallende middenvelder en aanvoerder van het Oostenrijkse team Andreas Ivanschitz van Panathinaikos FC op de cover in Oostenrijk en Zwitsers international Tranquillo Barnetta van Bayer Leverkusen op de front cover in Zwitserland. Middenvelder Florent Malouda van Olympique Lyon en vleugelspeler Frank Ribery van Olympique Marseille zullen samen met Ronaldinho de covers in Frankrijk sieren. De spelers die in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk op de covers van FIFA 08 zullen staan, worden volgende maand onthuld.

SPELER

NATIONALITEIT

CLUB

Ronaldinho

Braziliaan

FC Barcelona (Spanje)

Sergio Ramos

Spanjaard

Real Madrid (Spanje)

Miroslav Klose

Duitser

SV Werder Bremen (Duitsland)

Andreas Ivanschitz

Oostenrijker

Panathinaikos FC (Griekenland)

Tranquillo Barnetta

Zwitser

Bayer Leverkusen (Duitsland)

Florent Malouda

Fransman

Olympique Lyon (Frankrijk)

Frank Ribery

Fransman

Olympique Marseille (Frankrijk)

EA onthulde ook dat veel van de spelers die op de FIFA 08 covers zullen staan, vandaag deelnemen aan een state-of-the-art 'motion capture' evenement dat plaatsvindt op een privéterrein in Barcelona. De bewegingen van Ronaldinho, Klose, Ramos, Barnetta en Ivanschitz zullen worden geregistreerd voor het EA SPORTS FIFA development team. De lichaamsbewegingen, individuele 'moves' en speelstijl van elke speler zullen gefilmd en gedigitaliseerd worden en de levensechte bewegingen vormen van de virtuele spelers van toekomstige EA FIFA spelversies.

"We zijn er trots op enkele van 's werelds beste voetballers onze partners te mogen noemen. De toegang, de begeleiding en het inzicht dat zij ons geven zorgt ervoor dat FIFA 08 een next-gen ervaring creeërt die er niet alleen authentiek uitziet, maar die ook de emotie, de finesse en de schoonheid van het voetbalspel weergeeft," zegt Joe Booth, senior producer van FIFA 08. "Dankzij sessies als die van vandaag en het voortdurend investeren in onze next gen voetbalmachine, blijft ons ontwikkelingsteam, dat van wereldklasse is, voor revoluties zorgen in de authenticiteit van de 'gameplay'.

"Ronaldinho en alle andere FIFA 08 'coverstars' bezitten een rauwe en waarachtige passie voor de sport. Zij genieten ervan ons te helpen om die levensechte voetbalervaring te vertalen naar het videospel," zegt Matt Bilbey, Internationaal Directeur, EA SPORTS. "Hun vaardigheden als voetbalexpert, hun verbondenheid met succes en hun passie voor de sport inspireren ons ontwikkelingsteam en helpen ons om van FIFA 08 het meest natuurlijk aanvoelend voetbalspel ter wereld te maken."

FIFA 08 werd ontwikkeld door EA Canada in Vancouver, B.C. De wereldwijde release staat gepland in de herfst van dit jaar voor het Xbox 360 videospel- en entertainment systeem van Microsoft, het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het PlayStation®2 computer entertainment systeem, de Wii(TM), de Nintendo DS(TM), het PSP®(PlayStation®Portable) systeem, PC en mobiele toepassingen. FIFA 08 werd nog niet gekeurd door de ERSB of de PEGI.

Foto's van het internationale 'motion capture' evenement zijn vanaf 17:00 te downloaden op http://info.ea.com

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl