Ingezonden persbericht


Persbericht

Mapsolute kiest NAVTEQ's kaartgegevens voor zijn Duitse webportal Map24

Vijf miljoen Duitse gebruikers krijgen toegang tot NAVTEQ's digitale wegenkaarten

24 mei, 2007 - NAVTEQ (NYSE:NVT), een toonaangevende aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatiesystemen en location-based solutions, is door Mapsolute gekozen om de digitale kaartgegevens voor de Duitse webportal Map24 te leveren. Mapsolute is een toonaangevende aanbieder van geografische software voor interactieve kaartapplicaties.

Met 150 miljoen zoekopdrachten per maand is Map24 de grootste webportal van de reisindustrie. Door deze nieuwe overeenkomst hebben enkel in Duitsland al meer dan vijf miljoen gebruikers toegang tot NAVTEQ's uitgebreide digitale wegenkaarten. Het Map24 portal is beschikbaar in landenspecifieke versies met een variërende lokale inhoud terwijl voor bepaalde landen verschillende taalversies beschikbaar zijn. Dit betekent dat er een Engelse portal is voor zowel Australië als Groot-Brittannië en een Italiaanse versie voor zowel Italië als Zwitserland. In totaal is Map24 beschikbaar in 20 talen en 44 landenversies. Meer dan een miljoen routes worden dagelijks via Map24 opgevraagd en getoond.

"Bepalende factoren bij de keuze van kaartleverancier waren onder andere een wereldwijde kaartdekking, de kwaliteit van de gegevens en hoe up-to-date deze gegevens zijn. Bovendien moest het zo gemakkelijk mogelijk te integreren zijn", zegt Thomas Golob, Mapsolute's medeoprichter en CEO. "Dit laatste punt in het bijzonder is extreem belangrijk aangezien Map24 regelmatig ge-update wordt. Hoe gemakkelijker de gegevens te integreren zijn, hoe minder het kost om ze te updaten en hoe minder tijd het vraagt. NAVTEQ's gegevens worden wereldwijd in een vaste specificatie geleverd waardoor het samenstellen en integreren van gegevens aantrekkelijk eenvoudig gebeurt."

Navigatie in 60 landen
Door de gestandaardiseerde specificatie is naadloze navigatie mogelijk over de landsgrenzen heen. NAVTEQ levert momenteel kaartgegevens voor 60 landen wereldwijd, waaronder landen in West- en Oost-Europa, de Verenigde Staten en Canada. NAVTEQ is continu bezig met het uitbreiden van zijn dekking in Azië-Pascifische- en Zuid-Amerikaanse regio's. Map24-gebruikers krijgen zo toegang tot steeds meer landen. Als aanvulling op NAVTEQ's wereldwijde database met uitgebreide dekking, bevat het 50 Points of Interest (POI) categorieën. Dit zijn algemene POI's zoals tankstations, hotels en restaurants, maar ook ongebruikelijke categorieën als LPG tankstations, bezienswaardigheden en attracties, filialen van Pizza Hut en ASCI campings. Dit zorgt dat NAVTEQ-kaarten Map24 gebruikers voorzien van precieze navigatie van A naar B. Daarnaast hebben de POI's een grote toegevoegde waarde zowel onderweg als op de plaats van bestemming.

Map24 wijst vrachtwagenbestuurders de weg met NAVTEQ-gegevens "NAVTEQ Transport was een andere belangrijke factor in Mapsolute's beslissing om over te stappen op NAVTEQ-kaarten", zegt Eric Fumat, Vice President en General Manager, Enterprice EMEA. "NAVTEQ is momenteel de enige aanbieder van navigatiegegevens speciaal voor het vrachtvervoer."

Voor het zakelijk publiek is Mapsolute van plan een sectie op Map24 in te richten waar tegen betaling 'NAVTEQ Transport' gebruikt kan worden. Dit zal voornamelijk gebruikt worden door transport- en logistiekbedrijven en door bestuurders van vrachtwagens. NAVTEQ Transport biedt vitale informatie over restricties voor vrachtwagens zoals maximale hoogte, lengte, breedte en gewicht. Het biedt tevens details over straten waar vrachtwagens of het transport van gevaarlijke goederen verboden zijn. Daarnaast biedt het informatie over steile stukken weg, scherpe bochten en zijwindzones. Hierdoor kunnen logistieke ondernemingen en vrachtwagenchauffeurs de optimale route kiezen en zo hun leveringstijden verkorten. Momenteel ontwikkelt Mapsolute deze functie in Duitsland en Frankrijk, maar dit zal uitgebreid worden naar meerdere landen als NAVTEQ de vrachtwagengegevens voor de Benelux, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland in 2007 presenteert.

(561 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Mapsolute
Mapsolute GmbH is opgericht in 1996 en is een toonaangevende aanbieder van geografische software. Het hoofdkantoor van Mapsolute GmbH staat in Eschborn (Frankfurt). Het bedrijf heeft vestigingen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Finland, Frankrijk en Brazilië. Mapsolute heeft wereldwijd bijna 80 werknemers. De exceptionele eigen technologie MapTP faciliteert interactieve kaartapplicaties en een superieure performance. Enkele van de vele applicaties zijn goederenvervoer, wagenparkmanagement, tracking, call-centers, distributiemanagement en in CRM software. Daimler-Chrysler, T-mobile, TUI en McDonalds maken gebruik van de MapTP-technologie.

Map24
Met meer dan vijf miljoen gebruikers alleen al in Duitsland en 150 miljoen zoekopdrachten per maand is het de grootste internetportal van de reisindustrie. Het succes van de portal is gebaseerd op de eigen technologie MapTP dat exceptionele performance en buitengewone interactiviteit faciliteert. Naast klassieke online advertising biedt Map24 doelgerichte advertising met gebruik van verschillende instrumenten voor het plaatsen van kaarten en routes op de portal. Meer dan een miljoen van deze routes worden dagelijks opgevraagd en getoond.

NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.800 werknemers verspreid over 167 kantoren in 28 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com.

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay e-M: ilonadb@lewispr.com

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. The statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2006, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com