Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 24 mei 2007

BT HELPT NESTLÉ MET WERELDWIJDE ICT-INFRASTRUCTUUR

Referentie: DC07-264

BT heeft een wereldwijde dienstverleningsovereenkomst gesloten met Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld. De komende drie jaar zal BT het wereldwijde Wide Area Network (WAN) van Nestlé verder ontwikkelen en beheren. BT levert en beheert onder andere het mondiale Virtual Private Network (VPN), de multimedia stem- en videodiensten en neemt ook het telefonisch vergaderen onder beheer. Ook wordt inkomend en uitgaand internetverkeer beveiligd met de BT Managed Firewall dienst.

Het contract maakt deel uit van het Global Business Excellence-programma van Nestlé en omvat een zeer flexibele en innovatieve mondiale serviceovereenkomst. Deze is door BT en Nestlé gezamenlijk ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de bepalingen van de overeenkomst voor alle diensten goed worden uitgevoerd.

François Barrault, CEO BT Global Services: "Deze overeenkomst markeert de voortzetting van ruim vijftien jaar samenwerking met Nestlé, die ooit begon via BT Infonet. Het is een blijk van het blijvende vertrouwen dat Nestlé heeft in BT als het gaat om het verbeteren van de dienstverlening en het leveren van een breed scala aan andere diensten. Ook is dit een bevestiging van onze strategie die erop is gericht om veel waarde te leveren en nauwe banden te creëren tussen BT en zijn internationale klanten. Ik ben er erg trots op dat ik deel mag uitmaken van deze volgende ontwikkelingsfase van onze samenwerking met Nestlé."

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com/

# # #

Voor meer informatie en interviews met Bruce Schneier en/of Ray Stanton kunt u contact opnemen met:

BT
Nina Breuning/ Leoni Janssen
Edelman
Tel.: 020 30 10 980
mailto:nina.breuning@edelman.com
mailto:leoni.janssen@edelman.com
http://www.edelmanpr.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.btglobalservices.com/nl Eerder verschenen persberichten vindt u op: http://www.btplc.com/News/Index.cfm