Ingezonden persbericht


Persbericht

Cemga Logistics verlengt huurcontract distributiecentrum van 60.000 m2 bij Parijs Contract stelt ruim acht procent huurinkomsten Celogix Property Fund veilig tot 2015

Amsterdam, 24 mei 2007 - Cemga Logistics SA, onderdeel van Franse logistiekspecialist Norbert Dentressangle, heeft de samenwerking met de geïntegreerde industriële vastgoedgroep Macquarie Goodman Group (voorheen Arlington) verlengd met negen jaar. Het betreft het huurcontract van een distributiecentrum van 60.000 m2 in Lagny-le-Sec, ten noordoosten van vliegveld Charles de Gaulle. De waarde van het magazijn vertegenwoordigt acht procent van de totale portefeuille van het Celogix Property Fund.

Macquarie Goodman kocht het distributiecentrum, gehuurd door TNT Logistics France, in 2001 namens investeerders in het Celogix fonds. Nadat Norbert Dentressangle in 2004 de activiteiten van TNT Logistics in Frankrijk overnam, kwam het distributiecentrum in Lagny-le-Sec in het bezit van dochteronderneming Cemga Logistics. Het contract, dat dit jaar zou aflopen, is nu voor een periode van negen jaar verlengd met een breakoptie na zes jaar.

Bob Reidsma, managing director van Macquarie Goodman in Nederland: "De tevredenheid van Cemga staat voor ons voorop. Hun besluit het huurcontract te verlengen weerspiegelt onze succesvolle samenwerking. Dat een significant deel van de huurinkomsten van Celogix Property Fund is veiliggesteld, is ook een positieve ontwikkeling voor onze investeerders in het fonds."

Over Macquarie Goodman
Macquarie Goodman Group is een geïntegreerde industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange. De activiteiten van Macquarie Goodman in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten door een team van bijna 1.000 vastgoedprofessionals. Met een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,5 miljard (ASD 12,6 miljard, cijfers per 31/12/06) is Macquarie Goodman de grootste industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld. Macquarie Goodman nam in december 2005 Arlington Securities over, een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen met internationale activiteiten op het gebied van de investering in en het beheer en de ontwikkeling van vastgoed.

Voor meer informatie, kijk op www.macquariegoodman.com of neem contact op met:

Eva Rijser
Zeno Group
eva.rijser@zenogroup.com 020- 30 10 989