Politie Amsterdam-Amstelland

Twee mannen (23 en 24) aangehouden na overval belwinkel / Nieuwendijk (24/05/07)

Woensdagavond 23 mei heeft de politie twee mannen van 23 en 24 jaar oud op heterdaad aangehouden nadat zij een overval hadden gepleegd op een belwinkel. De mannen kwamen rond halftien de winkel binnen en probeerden achter de balie van de winkel te komen. Eén van de overvallers lukte dit, waarop hij de medewerker van de winkel enkele malen in het gezicht sloeg. Het slachtoffer raakte hierdoor lichtgewond. De overvallers verlieten zonder buit de winkel, waarna zij konden worden aangehouden door snel ter plaatse gekomen agenten. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en worden verhoord door rechercheurs van Bureau Opsporing district Centrum. Drugsdealer (42) aangehouden / Nes (24/05/07)

Woensdagavond 23 mei rond halftwaalf hebben agenten van bureau Beursstraat een 42-jarige drugsdealer aangehouden nadat zij bij een postactie de man meerdere keren vermoedelijk verdovende middelen hadden zien verkopen. Bij de aanhouding van de verdachte werd een plastic bolletje met waarschijnlijk drugs aangetroffen. Tijdens een huiszoeking in de woning werden enkele tientallen bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen en verpakkingsmateriaal aangetroffen. De recherche van wijkteam Beursstraat onderzoekt de zaak. De verdachte is al meerdere keren voor zelfde feiten met de politie in aanraking geweest.
Lichaam dode man aangetroffen / Blijburg / Amsterdam-Noord (24/05/07)

Woensdagavond 23 mei 2007 is tussen de zandhopen nabij de grote parkeerplaats op Blijburg het stoffelijk overschot van een nog onbekende man aangetroffen. Het lichaam van de man werd ontdekt door een voorbijganger.

Het slachtoffer is een blanke man, lengte circa 1.70 meter en zijn leeftijd wordt geschat tussen de 40 en 50 jaar. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat er geen sprake is van geweld. Bureau Opsporing van district Noord heeft de zaak in onderzoek. Bekeuring voor voeten op bank in metro mondt uit in vechtpartij met politie / Diemen (24/05/07)

Woensdagmiddag 23 mei 2007 werden twee jongens (16 en 18 jaar) gearresteerd nadat ze twee agenten hadden beledigd, zich verzetten tegen arrestatie en een agent bij de keel hadden gegrepen. Er moest pepperspray aan te pas komen om één van de amokmakers onder controle te krijgen. De jongens hadden in eerste instantie een boete gekregen omdat ze met hun voeten op de metrobank zaten. De twee verdachten zijn ingesloten. Even na drie uur werd het tweetal door de agenten aangesproken in een metrostel omdat ze met hun voeten breeduit op het bankje tegenover hen zaten. Toen ze weigerden mee te werken aan de bekeuring besloten de agenten met de jongens uit te stappen op het metrostation Diemen. Eenmaal uitgestapt werd een van de agenten uitgescholden en kreeg hij diverse naargeestige verwensingen naar z'n hoofd geslingerd. Daarop werd hij gearresteerd maar verzette de knaap zich hevig. De andere verdachte belemmerde de arrestatie en greep hierbij een agent bij de keel. Die moest tenslotte pepperspray gebruiken om de agressieve knaap onder controle te krijgen. Beide verdachten zijn zeer regelmatig in aanraking geweest met politie en justitie.