Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl en haar gebruikers zetten zich gezamenlijk in voor Jantje Beton

Aankomende 100 miljoenste advertentie Marktplaats.nl startsein voor grootschalige inzamelingsactie

Emmeloord, 24 mei 2007 - Binnen enkele dagen verwacht Marktplaats.nl de 100 miljoenste advertentie - sinds de oprichting in 1999 - op haar site te verwelkomen. De grootste advertentiesite van Nederland grijpt deze mijlpaal niet alleen aan om haar gebruikers in het zonnetje te zetten, ook zet Marktplaats.nl zich samen met haar gebruikersgemeenschap in om de komende maand zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Jantje Beton. Met het opgehaalde geld steunt Marktplaats.nl de Jantje Beton Speelpleinen in heel Nederland door onder meer nieuwe speelkisten beschikbaar te stellen.

"De bijna behaalde mijlpaal van de 100 miljoenste Marktplaats-advertentie is voor ons aanleiding om ons samen met onze gebruikersgemeenschap in te zetten voor een andere gemeenschap," vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay.nl en Marktplaats.nl. "Jantje Beton is een organisatie die onder het motto 'samen spelen is leren samenleven' ervoor zorgt dat zoveel mogelijk Nederlandse kinderen buiten kunnen spelen. Je kunt je haast niet voorstellen dat dit in Nederland niet altijd mogelijk is. Dit was voor ons voldoende reden om voor Jantje Beton te kiezen."

Op Marktplaats.nl wordt een speciale pagina ingericht waar gebruikers, kort nadat de 100 miljoenste advertentie op Marktplaats.nl geplaatst is, een donatie aan Jantje Beton kunnen doen. Daarnaast zal hier onder meer een tussenstand van het behaalde resultaat weergegeven worden. De actie loopt tot en met 23 juni 2007.

Over Jantje Beton

Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want als kinderen samen spelen, leren ze samenleven!

Kijk voor meer informatie op: www.jantjebeton.nl

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 180.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###