KNHS


Nederland loot vierde startpositie in Samsung Super League 24 mei 2007

ROME (KNHS) - Terwijl de thermometers tijdens de loting voor de tweede wedstrijd van de Samsung Super League ruim boven de dertig graden aangaven kreeg Nederland de vierde startpositie in een puffend Rome toegewezen. Het spits wordt afgebeten door het Duitse team.

Bondscoach Rob Ehrens hierover:

"Nu kunnen we eerst even kijken hoe de anderen de aanpakken". "We moeten maar weer eens van acquit beginnen, maar als we vrijdagavond ook eerste zijn dan heb ik weinig te klagen". "We kunnen naar een paar ruiters kijken hoe die de problemen oplossen, om er dan zelf voluit tegenaan te gaan".

Ehrens is zeer te spreken over de nieuwe zandbodem die in de piste is gelegd van de Piazza die Siena. "Voor mijn gevoel is deze verbetering volstrekt vergelijkbaar met de verbetering die vorig jaar in Rotterdam werd doorgevoerd, waar de grasbodem ook werd vervangen door zand".

Voor Nederland is de startvolgorde van het oranje kwartet als volgt: Als eerste start Vincent Voorn (Dinteloord) met Gestion Priamus Z, tweede starter voor Nederland is Leon Thijssen (Baarlo Lb.) met Olaf, dan komt Ben Schröder (Tubbergen) met BMC Rubert R en de vierde starter is Marc Houtzager (Rouveen) met de hengst Opium VS.

De eerste manche van tweede wedstrijd van de Samsung Super League start vrijdag om 15.30 uur en de tweede manche begint om 17.00 uur. De uitslag zal omstreeks 19.00 uur bekend zijn.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Voor meer informatie zie: www.piazzadisiena.com

Tussenstand Samsung Super League 2007:

1) Duitsland - 10

2) Zwitserland - 7

3) België - 5

4) Zweden - 4

5) Frankrijk - 3

6) Nederland - 2

7) USA - 1

8) Groot-Brittannië - 0,5

Deelnemers:
Marc Houtzager* (Rouveen) - Selma, Opium Vs (13) Ben Schröder* (Tubbergen) - BMC Rubert R (27), BMC Noodles (94) Leon Thijssen* (Baarlo Lb) - Polien, Olaf (9), Nairobi (245) Vincent Voorn* (Dinteloord) - Audis Alpapillon-Armanie (21), Audis Radja (114), Tolita, Gestion Priamus Z (24)
Reserve-ruiter: Rudie Wallerbosch (2540 Grenchen-Zwi) Campione (191), Conchita (175)