Global Payments Europe Sarajevo contracteert VABA Bank in ...


24.05.2007 / 20:28 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Global payments inc.

Global payments inc.

Global Payments Europe Sarajevo contracteert VABA Bank in Bosnië en Herzegovina

ATLANTA en SARAJEVO, Bosnië, May 24 /PRNewswire/ --

Global Payments Inc. (NYSE: GPN), een toonaangevend bedrijf in elektronische transactieverwerkingsdiensten, kondigde vandaag aan dat haar dochteronderneming, Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo, gevestigd in Sarajevo en volledig in bezit, een vijfjarige overeenkomst heeft afgesloten om uitgebreide verwerkingsdiensten van betaalkaarten te leveren aan de VABA Bank dd in Sarajevo. Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo zal de bank voorzien van een complete reeks diensten om betaalkaarten te verwerken, waaronder machtiging, beheer van betaalkaarten, bewaking tegen en preventie van fraude, indivualisering van betaalkaarten en Point of Sale (POS) terminal netwerkbeheer.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

Ismet Kumalic, senior executive bij VABA Bank dd, Sarajevo, zei, "Met Global Payments hebben we een erkend partner met wereldwijde referenties en een reputatie voor het leveren van diensten aan hoge kwaliteit. De sterke plaatselijke aanwezigheid en ervaring van Global Payments in de betaalkaartensector biedt ons een groot concurrentievoordeel. De expertise van Global helpt ons toegevoegde waarde te creeëren voor de bank en onze klanten. Deze overeenkomst is een belangrijk onderdeel van ons zakelijk succes in deze dynamische markt."

"We verheugen ons erop deze overeenkomst met VABA Bank aan te kondigen. Het is de eerste overeenkomst met een nieuwe bank die voor onze diensten tekent sinds Global Payments de activa van Diginet d.o.o. aankocht. De betaalkaartenmarkt kent momenteel een enorme groei en ontwikkeling in Zuidoost-Europa en Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo verbindt zich ertoe verwerkingsproducten en -diensten van de hoogste kwaliteit te leveren aan financiële instellingen om deze uitdagingen aan te gaan, ondersteund door meer dan 40 jaar ervaring in de betaalkaartenmarkt van Global Payments," zei Mustafa Bektic, CEO van Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo.

VABA Bank dd, Sarajevo werd recent opgericht in Bosnië-Herzegovina nadat haar moederbank, VABA Bank, Varazdin, Kroatië, de activa van Ljubljanska banka, Sarajevo aankocht.

Global Payments Europe d.o.o. Sarajevo werd in 2006 opgericht toen ze de active aankocht van Diginet d.o.o., een onrechtstreeks betalingsprocessor in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. Diginet werd in 1996 opgericht en leverde voor de aankoop door Global Payments diensten in transactieverrichtingsverwerking van krediet- en debietkaarten, verkoop, installatie en onderhoud van ATM- en POS-terminals en diensten om kaarten uit te geven aan financiële instellingen.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, handelaren, onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Ga voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten naar www.globalpaymentsinc.com.

Deze aankondiging kan op de toekomst gerichte verklaringen bevatten conform de bepalingen van de "veilige haven" van de private Securities Litigation Reform Act van
1995. Deze op de toekomst gerichte verklaringen houden risico's en onzekerheden in zoals vraag naar producten, aanvaarding door markt en consument, het effect van economische omstandigheden, concurrentie, prijzen, ontwikkelingsmoeilijkheden, risico's van vreemde valuta, kapitaalkosten, aanhoudende certificatie door creditcardorganisaties, de mogelijkheid om aanwinsten te voltooien en te integreren en andere risico's die beschreven staan in de SEC-dossiers van het bedrijf, inclusief het meest recent ingediende formulier 10-Q of formulier 10-K, naar gelang van toepassing is. Het bedrijf verplicht zich niet deze verklaringen te herzien om toekomstige omstandigheden of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te weerspiegelen.

Contactpersoon: Phyllis McNeill

+1-770-829-8245
phyllis.mcneill@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com

Contact:

Phyllis McNeill bij Global Payments Inc., +1-770-829-8245 of phyllis.mcneill@globalpay.com; Foto:
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO, AP Archief: photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com