Time : 20:06:12
Date : 24 May 2007
Sender Name: Nuon

Mc Donald's en Nuon samen voor 100 procent groene stroom

Vilvoorde, 24 mei 2007 - Vandaag kiest McDonald's voor 100% groene stroom van Nuon voor al zijn Belgische restaurants. Het gaat om stroom die voor 100 procent opgewekt is uit wind- en waterkracht. Deze bewuste keuze zorgt voor een besparing van ruim 7000 ton CO2 op jaarbasis of het equivalent van de uitstoot van meer dan 2000 wagens gedurende 1 jaar*.

McDonald's kiest niet alleen resoluut voor groene stroom, maar werkt ook continu aan de beheersing van zijn energieverbruik. Zo realiseerde de restaurantketen reeds in het verleden een belangrijke besparing door het invoeren van tal van maatregelen die het energieverbruik terugdringen. Met het nieuwe contract met Nuon wordt dit voortdurend streven naar duurzaamheid nogmaals bevestigd. Zo zal McDonald's samen met Nuon in elke keuken een 'relighting' uitvoeren, waarbij de wijze van verlichting aan een kritisch onderzoek onderworpen wordt. Deze relighting zal per restaurant voor een besparing van 9000 kWh op jaarbasis zorgen. Naast de relighting zal McDonald's ook de komende jaren bijkomende maatregelen treffen. Dankzij de implementatie van deze maatregelen bespaart McDonald's België jaarlijks bijna 1 miljoen Kwh, wat overeenkomt met het jaarverbruik van bijna 300 gezinnen. Binnen een tijdspanne van 5 jaar wil het bedrijf zelfs evolueren naar een energiebesparing die het equivalent is van het jaarverbruik van 500 gezinnen.

Om een strikte opvolging mogelijk te maken en om aan de energiebesparende investeringen de cruciale gedragsveranderingen te koppelen, introduceert Nuon bij McDonald's de Nuon Energy Guard®. Deze tool laat toe om op dagbasis het verbruik van nabij op te volgen en daar waar nodig actie te ondernemen om het verbruik onder controle te houden.

Dit is een mooi voorbeeld hoe een energieleverancier samen met klanten kan komen tot aanzienlijke besparingen.


* Als referentie werd de gemiddelde CO2-uitstoot genomen van de Nuon energiemix, zoals vermeld in het Nuon duurzaamheidsverslag 2006, evenals de gemiddelde uitstoot van nieuwe personenwagens.

Over Nuon
Nuon Belgium is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen. Om zijn marktaandeel in de toekomst op een structurele wijze te kunnen vergroten, investeert Nuon Belgium ook in eigen productiecapaciteit in België. Nuon Belgium telt 150 medewerkers en maakt deel uit van de internationale Nuon-groep, die in 2006 met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten in Nederland, België en Duitsland een omzet genereerde van EUR 5,4 miljard. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie.