Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vier deelgemeenten bepalen gezamenlijke kansen

Op donderdag 24 mei boden de voorzitters van de deelgemeenten Delfshaven, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centrumraad een gezamenlijke reactie op de concept Stadsvisie aan wethouder Karakus aan.

In de concept-Stadsvisie, die door het stedelijke bestuur is opgesteld, zien de vier deelgemeenten de aandacht voor het voltooien van de huidige ontwikkelingen en het benutten van nieuwe kansen nog onvoldoende terugkomen. Het risico bestaat dat hierdoor wijken in Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk en Centrum weer zouden kunnen terugzakken. In het algemeen willen de deelgemeenten meegeven dat er naar hun mening in de concept-Stadsvisie meer nadruk moet liggen op veiligheid als één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden, zowel voor het wonen als ondernemen en werken in Rotterdam.

Zes gezamenlijke kansen

De deelgemeenten hebben ook zes gezamenlijke kansen geformuleerd. Dat zijn:

* Ondertunneling van het traject Stadhoudersweg - Statenweg - s-Gravendijkwal - Maastunnel en het traject Abram van Rijckevorselweg

* Ontwikkeling CS verbreden richting Hofpleinstation
* Verbinding winkelgebieden tussen Kralingen, Centrum en Delfshaven.
* Ontwikkeling doorlopende recreatieve (groene) strook Sparta-stadion - honkbalstadion Neptunus Kralingse Bos.
* De Rotte als verbinding tussen Centrum, Noord en Kralingen-Crooswijk

* Verbinding kenniscluster Erasmus Medisch Centrum - Centraal Station - Brainpark (Erasmus Universiteit)

Deze kansen zijn nu aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder met de vraag deze bij de verdere ontwikkeling van de Stadvisie mee te nemen.