Ingezonden persbericht


25 MEI ­ 1 JULI 2007

GROOT HANDELSGEBOUW

ROTTERDAM

16 KUNSTENAARS, ONTWERPERS + ARCHITECTEN TONEN DE NIEUWSTE

BAKSTEENONTWERPEN VOOR DE GEVEL VAN DE TOEKOMST

BRICK: THE EXHIBITION is een unieke tentoonstelling van het Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc) waarin de huid van het gebouw centraal staat. De gevel van de toekomst krijgt een fris en nieuw gezicht door de inbreng van 16 architecten, ontwerpers en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij lieten zich inspireren door het meest vanzelfsprekende bouwmateriaal dat ons land kent: de baksteen. De resultaten zijn zo divers als de deelnemers zelf! Ze getuigen van zowel intensief vormonderzoek, als de zoektocht naar nieuwe functionaliteit en artistieke benadering van het keramische materiaal.

ONTDEK HET PARELTJE VAN ROTTERDAM 2007 CITY OF ARCHITECTURE!

Wat is er allemaal te zien? Een muur van gouden bakstenen, de baksteen in verval, bakstenen die oplichten in het donker, een baljurk van bakstenen, een installatie van computergestuurd ontworpen, organisch gevormde bakstenen, een bakstenen tapijt, dit zijn maar een paar voorbeelden van de 35 ontwerpen die in deze tentoonstelling centraal staan. Iedereen kan zich laten inspireren om de gevel van de toekomst een uniek karakter te geven

750 m2 inspiratie in keramiek, een volledig ingerichte bookshop, een café, een bioscoop met beelden van het keramische werkproces. En dat allemaal naast het Centraal Station in Rotterdam. De perfecte start voor een dag architectuur Rotterdam of op vrijdag als afsluiting inclusief diner op het dak!

Rendering of `fLORA-flex modular tile' in wall system ­ Evan Douglis (fashion design Tadashi Shoji) `Cube Brick' ­ Oostrum / Bonneur

BRICK = DISCUSSIE OVER ARCHITECTUUR, KUNST EN DESIGN

Iedere vrijdagmiddag in de periode van 25 mei - 1 juli van 16.00 tot 18.00 uur organiseert het .ekwc binnen de tentoonstelling het Brick: architectuurcafé. Er is met verschillende partijen een interessant programma samengesteld. Dus iedere vrijdag een inspirerende middag voor architecten, ontwerpers en kunstenaars, betrokken bedrijven en instellingen. En elke week is weer anders, maar altijd passend binnen het thema architectuur. Het programma voor het architectuurcafé: 25 mei ­ `The Intelligent Wall' i.s.m. TU Delft, afdeling industrieel ontwerp, BeamSystems en Philips Lighting*

1 juni ­ `De rol van architectuurmusea in Nederland' i.s.m. Museum Hilversum
8 juni ­ `The Village Office, kantoorinrichting van Samas' i.s.m. Samas Office Furniture
15 juni ­ `Mix & Match dating show' i.s.m. The One Minute Foundation van het Sandberg Instituut, BNO en BNA Kring Rijnmond

22 juni ­ `Het kantoor in de toekomst' i.s.m. Samas Office Furniture en Apple*
29 juni ­ `Who's the greatest?!' i.s.m. NAi Publishers en diverse gemeenten
* deze partijen nog onder voorbehoud
De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom!

Nagenieten van een inspirerende vrijdagmiddag met een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam met al zijn architectonische hoogstandjes? Dat kan! Na afloop van elk Brick: architectuurcafé biedt Restaurant Engels op het dakterras van het Groot Handelsgebouw een speciaal Brick: tapas arrangement (kosten 17,50, reserveren: info@engels.nl | t 010 4119550).

PERS PREVIEW

Op donderdag 24 mei, de dag van de opening, wordt de tentoonstelling tussen 12.00 en 14.00 uur speciaal opengesteld voor de pers. Tijdens deze preview is de organisatie en persvoorlichting aanwezig om pers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Ook de deelnemers uit binnen- en buitenland en betrokken partijen kunnen aan de tand gevoeld worden. Zucco Illy Espressamente zorgt voor een overheerlijke Italiaanse lunch.

Opgeven kan door een email te sturen naar

communicatie@ekwc.nl.

'Brick: the exhibition'
opening donderdag 24 mei 18.00 uur

25 mei ­ 1 juli 2007 (di - za 10.00 ­ 17.00, vrij 10.00 ­ 18.00, zon- en feestdagen 11.00 ­ 17.00 uur) groot handelsgebouw, conradstraat 40-48 rotterdam (direct naast het centraal station)

initiatief en concept europees keramisch werkcentrum, www.ekwc.nl vormgeving tentoonstelling en publicatie stijlinstituut amsterdam, www.stijlinstituut.nl productie en realisatie uniquole tentoonstellingen, info@uniquole.nl, tel 06 50 25 39 61 publiciteit anouk rooth (.ekwc) communicatie@ekwc.nl, tel 073 612 45 00 (hoge resolutie beeldmateriaal is te downloaden van www.ekwc.nl / news / press / press photos)

mede mogelijk gemaakt door o.a. mondriaan stichting, wienerberger (hoofdsponsor .ekwc), stimuleringsfonds voor architectuur, prins bernhard cultuurfonds, groot handelsgebouw rotterdam, rotterdam 2007 city of architecture en zucco espressamente illy.


---- --