Ingezonden persbericht


Persbericht, 14 mei 2007

Nominaties ICTRegie Award bekend

De jury van de ICTRegie Award heeft de drie genomineerden bekendgemaakt. De ICTRegie Award is voor de persoon of groep die een succesvolle prestatie heeft geleverd op het gebied van valorisatie. De winnaar van de Award wordt bekend gemaakt op 24 mei in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ook worden op deze datum de winnaars gepresenteerd van de overige Nationale ICT Awards: de NBL Award, de Aanbesteding Award, en de InnovatieSalon Award.

De ICTRegie Award is voor de persoon of groep die een succesvolle prestatie heeft geleverd op het gebied van valorisatie. Uitgangspunt is dat de personen of groep gebruik maakten van kennis die werd ontwikkeld op basis van publiek gefinancierd ICT-onderzoek. Met de instelling van deze prijs wil ICTRegie aandacht geven aan succesvolle valorisatie, en initiatieven op dat gebied honoreren en daardoor bevorderen. De volgende personen zijn genomineerd voor de ICTRegie Award 2007:

* Dr. ir. Asker M. Bazen, voor Uniqkey Biometrics. Dit veelzijdig bedrijf richt zich onder andere op vingerafdrukherkenning. Met hun technologie kan iemands vingerafdruk honderd keer sneller worden vergeleken met een database, wat met name interessant is voor grens- en immigratiecontroles. Zie www.uniqkey.com.

* Dr. ing. Paul J. M. Havinga, voor Ambient Systems B.V. Dit bedrijf ontwikkelt intelligente draadloze sensornetwerken voor verschillende toepassingen, zoals voor de klimaatbeheersing en muizenplaagbestrijding bij opgeslagen cacaobonen. Zie www.ambient-systems.net.

* Prof. dr. Mark Overmars, voor 'Game Maker'. Game Maker is een programma waarmee je games kunt maken, zonder dat je daarvoor een programmeertaal hoeft te leren. Het programma is een groot succes en wordt ongeveer 3000 keer per dag gedownload. Zie www.game-maker.nl.

De winnaar van de ICTRegie Award wordt bekend gemaakt tijdens een gala-avond voor speciaal genodigde gasten uit de ICT-sector, algemeen bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en organisaties en overheid op 24 mei 2007 in de Nieuwe Kerk in Den Haag en maakt onderdeel uit van de Nationale ICT Awards. De Nationale ICT Awards worden mogelijk gemaakt door ICT~Office in samenwerking met Nederland Breedbandland, Kenniscentrum e-overheid en ICTRegie. De jury voor de ICTRegie Award bestaat uit Martin Rem/Paul 't Hoen (directeur ICTRegie), Gerard van Oortmerssen (lid adviesraad ICTRegie, directeur TNO-ICT), Corien Prins (lid adviesraad ICTRegie, hoogleraar Universiteit Tilburg), Henk Broeders (voorzitter ICT~Office) en jury-secretaris Jan Piet Barthel (ICTRegie).

***ICTRegie***
ICTRegie vergroot de Nederlandse innovatiekracht door versterking van de ICT-kennisinfrastructuur en verbetering van de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. ICTRegie is in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2005 opgericht. Het regieorgaan wordt ondersteund door NWO en SenterNovem.

---

Meer informatie over de awards, de winnaars en genomineerden van de afgelopen jaren op www.ictawards.nl

Meer informatie over de ICTRegie Awards (onder andere contactgegevens van de onderzoekers) via

Ir. Sonja Knols (persvoorlichter ICTRegie)
070 344 08 26
persberichten@ictregie.nl

###

Dit is een persbericht van ICTRegie, ondersteund door NWO en SenterNovem.
ICTRegie
Anna van Saksenlaan 51
Postbus 93230
2509 AE Den Haag