Presentatie geschiedenis Rotterdamse katholieke charitas 18.05.2007 / 16:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bisdom rotterdam

Bisdom rotterdam

Rotterdam, 18 mei 2007 - Op donderdag 24 mei wordt de uitgave 'Het Sint Laurensinstituut 1651-1857-2007, De geschiedenis van de katholieke charitas te Rotterdam 'tijdens een feestelijke bijeenkomst gepresenteerd. De heer J.P. van der Stap, voorzitter, zal namens het Sint Laurensinstituut het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan Mgr. A.H. van Luyn s.d.b, bisschop van Rotterdam. De presentatie vindt plaats in de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas, Veerdam 1 te Rotterdam. Om 17.15 uur zal prof. Van Lieburg, schrijver van het boek, een korte inleiding geven, waarna de overhandiging plaats vindt.

Het Rotterdamse instituut is al vele jaren op de achtergrond actief als begunstiger van de noden van bejaarden en jongeren. Het Sint Laurensinstituut vindt zijn oorsprong ruim 350 jaar geleden in de 'Gemeene Armenborse', die zich al vanaf 1651 tot taak stelde om de meest kwetsbare groepen van Rotterdam tot steun te zijn. Mede naar aanleiding van het in 2001 bereiken van deze eerbiedwaardige leeftijd is door het bestuur besloten aan Prof.dr. M.J. van Lieburg de opdracht te geven om de historie van het instituut vast te leggen. Dit heeft geleid tot een neerslag van de lange en rijke geschiedenis van het instituut en zijn rechtsvoorgangers.
De afronding van dit boek valt samen met het feit dat 150 jaar geleden de toenmalige bisschop van Haarlem, Mgr. Van Vree, de statuten vaststelde voor het R.K. Parochiaal Armbestuur van Rotterdam.

EINDE PERSBERICHT