Concert in mei: viola da gamba en klavecimbel


Oude muziek in Slot Zuylen aan de Vecht

OUD-ZUILEN, 20070501 -- De Vrienden van Slot Zuylen organiseren op 24 mei een concert met Frank Wakelkamp op viola da gamba en Pauline Schenck op klavecimbel. Zij spelen muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw van de componisten Ortiz, Bassano, Frescobaldi, Marais, Couperin en J.S. Bach.

De componisten
De Spaanse componist Diego Ortiz (1510-1570) was in dienst van de Hertog van Alva en schreef een leerboek voor het bespelen van de viola da gamba. Giovanni Bassano (1558-1617) werkte als zanger en violist in de San Marco in Venetië. De componist Girolamo Frescobaldi (1583-1643) was o.a. organist van de Sint-Pieter in Rome. Barok-componist Marin Marais (1656-1728) schreef vooral voor strijkinstrumenten en had een dienstverband aan het Franse hof in Versailles. François Couperin (1668-1733) werkte als hoforganist en -componist voor Lodewijk XIV.

De uitvoerenden
Frank Wakelkamp studeerde cello in Utrecht en werkte in verschillende orkesten, zoals de Nederlandse Bachvereniging en het Orquestra Barocca de Sevilla. Met het Holland Boys Choir heeft hij de religieuze cantates van J.S. Bach opgenomen. Kamermuziek speelt Frank Wakelkamp in het Trio Eroica, La Récolte, Trio Amsterdam Centraal en als solist. In juni 2002 debuteerde hij na een half jaar zelfstudie op de viola da gamba.

Pauline Schenck studeerde klavecimbel in Amsterdam. Na enige tijd als docerend en uitvoerend musicus in Nederland gewerkt te hebben verhuisde zij naar Zweden. Als klaveciniste en organiste werkte zij in vele Zweedse barokensembles. Ook verwierf zij zich een naam als coach van zangers. Sinds enige tijd woont en werkt Pauline Schenck weer in Nederland. Zij is vaste medewerkster bij o.a. Due Bimbe en het zangensemble Ottetto.

Het concert
Het concert in het historische Slot Zuylen begint op 24 mei om 20.30 uur. De theeschenkerij gaat al om 19.45 uur open. De toegangsprijs bedraagt ¤ 12,50 (Vrienden van Slot Zuylen ¤ 10), inclusief een drankje na afloop. Reserveren is noodzakelijk via 030 2440255, info@slotzuylen.nl of op www.slotzuylen.nl.
NB: het concert vindt plaats op de tweede verdieping en in het slot is geen lift aanwezig.





Slot Zuylen