Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

PERSBERICHT

---

Georganiseerd door Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en Syntens

Oriëntatiereis naar Japan voor de precisietechnologie

MAASTRICHT/ROERMOND, 23 november 2006 - In opdracht van de Economische Voorlichtings Dienst (EVD) van het ministerie van Economische Zaken organiseren de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en innovatienetwerk Syntens van 20 tot en met 26 mei 2007 een factfindingmissie naar Japan voor bedrijven in de precisie(nano)technologie.

De meereizende bedrijven worden in contact gebracht met mogelijke samenwerkingspartners. Ook komen er via een gericht matchmakingprogramma afspraken tot stand met het Japanse bedrijfsleven in het midden- en kleinbedrijf (mkb), zowel in Osaka als Tokio.

In Osaka wordt bovendien een beurs voor micro- en precisietechnologie bezocht. Ook zijn er bezoeken gepland bij kennis- en onderzoekinstellingen. De missie verblijft drie dagen in Osaka en drie dagen in Tokio.

De reis is vooral bedoeld voor Nederlandse bedrijven uit het mkb, met name uit de sectoren fijnmechanische industrie; machine-, apparaten- en instrumentenbouw; medische industrie; kunststofverwerkende industrie; precisietechnologie en nanotechnologie.

Deelname kost ¤ 500,-- per bedrijf. De bijkomende individuuele kosten, zoals voor reis en verblijf, zijn voor eigen rekening. Hiervoor doet de organisatie een collectief aanbod. In totaal kunnen er vijftien bedrijven mee naar Japan.


---
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie (

Kamer van Koophandel Zuid-Limburg