Gemeente Heemskerk


dinsdag, 20 maart 2007

Subsidie voor multicultureel festival in Heemskerk en Beverwijk

HEEMSKERK - Het college heeft besloten een subsidie van EUR 7.500 toe te kennen aan Stichting Raywan voor het organiseren van een driedaags multicultureel festival van 25 tot en met 27 mei in Heemskerk en Beverwijk.

Stichting Raywan is een organisatie van Heemskerkse en Beverwijkse jongeren met verschillende Turkse achtergrond. Zij stelt zich ten doel culturele activiteiten in de regio te organiseren om bewoners in de IJmond bekend te maken met een breed palet van kunst en cultuur zonder onderscheid tussen de verschillende geloven en talen. Op deze manier wil de stichting op een actieve wijze bijdragen aan de multiculturele samenleving. Het driedaagse festival biedt een breed scala van activiteiten op het gebied van muziek, literatuur en poëzie, schilderkunst en dans.

Dans, literatuur en muziek
De muziek en dans optredens vinden plaats in Heemskerk in Donkey en in Beverwijk in het Kennemer theater en het Centrum Espagnol. De presentatie en demonstratie van de specifiek Turkse schilderkunst (Ebru) vindt plaats in buurthuizen in Heemskerk en Beverwijk. De schrijver/dichter en presentator Sunay Akun uit Turkije zal verhalen en gedichten voordragen eveneens in buurthuizen en bibliotheek in beide gemeenten. Stichting Raywan is verleden jaar voor het eerst gestart met het organiseren van een cultureel evenement op bescheiden schaal in Beverwijk. Het succes hiervan heeft de stichting geïnspireerd om hiermee door te gaan maar met een bredere opzet en met de bedoeling het te laten uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende culturele gebeurtenis.
Stichting Raywan verwacht dat het driedaagse festival een goed platform biedt voor ontmoeting en dialoog tussen de bezoekers met verschillende achtergrond. Uitgangspunt is dat kunst in de meest uiteenlopende vormen de enige taal is die iedereen spreekt. Het is een multicultureel festival van iedereen en voor iedereen. De stichting maakt nog een uitgebreid overzicht van het programma-aanbod bekend.
---