EuroHockey Club Champions Cup heren op Hockey Club Bloemendaal

23.03.2007 / 12:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hc bloemendaal

Hc bloemendaal

P E R S B E R I C H T

EuroHockey Club Champions Cup heren op Hockey Club Bloemendaal

Van 25 t/m 28 mei wordt op Hockeyclub Bloemendaal het EuroHockey Club Champions Cup toernooi gespeeld voor heren (ECCC07). Dit internationale toernooi is voor clubteams die in het vorige seizoen landskampioen zijn geworden. De winnaar van dit toernooi mag zich dan ook clubkampioen van Europa noemen. Het is de laatste keer dat het toernooi op deze wijze georganiseerd wordt, met ingang van het seizoen 2007-2008 doet de Euro Hockey League zijn intrede.
De teams die dit jaar om deze bijzondere titel strijden komen uit Polen, Duitsland, Spanje, Engeland, Schotland, België, Frankrijk en Nederland. Voor Nederland is dit het team van HC Bloemendaal.

HC Bloemendaal heeft er voor gekozen om dit ECCC07 toernooi ook in het teken te laten staan van een goed doel, te weten Right to Play. Deze organisatie zal in de aanloop naar en tijdens het ECCC07 toernooi op alle fronten door de hockeyclub worden ondersteund. Niet alleen zal een deel van de kaartopbrengst als donatie worden gegeven aan deze organisatie, ook wil de club publiciteit genereren voor Right to Play. Alle jeugdteams zullen hierbij betrokken worden.

Hockeyclub Bloemendaal is bij uitstek een familieclub die bijna alles met vrijwilligers weet te organiseren. Een grote groep leden en ouders van leden is aan de slag om dit toernooi tot een succesvol en memorabel evenement te maken.

De opening op vrijdag 25 mei is het startschot voor vier fantastische hockeydagen. Naast de hockeywedstrijden wordt in het promodorp het nodige aan vertier geboden. Ook de kinderen komen aan hun trekken door middel van twee dagelijkse hockeyclinics in samenwerking met Right to Play, een aantal internationals en hoofdsponsor ABN AMRO.

Right to Play
Right to Play is een internationale humanitaire organisatie, door sporters gesteund, die door middel van sport en spel de ontwikkeling van jongeren in de meest onder ontwikkelde gebieden ter wereld wil stimuleren. Bekend door de schaatser Johann Olav Koss. Ook Floris Jan Bovelander, oud hockey international is ambassadeur voor dit goede doel. De programma's van Right to Play worden o.a. ingezet in vluchtelingenkampen, bij het werken met voormalig kindsoldaten en bij kinderen die hun ouders zijn verloren door HIV/AIDS. Op dit moment werkt Right to Play in 23 landen, voor meer informatie zie www.righttoplay.nl of www.righttoplay.com

De sponsoren
Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere hoofdsponsor ABN AMRO en co-sponsor Yacht.

De website
Op de website, www.eccc07.com, is het laatste nieuws over het ECCC07 te lezen alsmede informatie over bijvoorbeeld de deelnemende teams, de organisatie en de evenementen naast het hockey.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor dit evenement zijn via www.eccc07.com te bestellen, met voor snelle beslissers een vroegboekkorting

Accreditatie
Er wordt voor een aparte accommodatie voor de pers gezorgd met telefoon- en internetverbindingen. Alleen geaccrediteerde pers kunnen wij gratis tot het terrein en de persaccommodatie toelaten.
Het accreditatieformulier vindt u ook weer op de website www.eccc07.com en kunt u digitaal insturen.

Contact
Voor informatie die niet via de website beschikbaar is kunt u contact opnemen via info@eccc07.com De pers kan meer informatie verkrijgen via media@eccc07.com