Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 16 mei 2007

25 mei Archeologisch Spreekuur in Nieuw Land Erfgoedcentrum

Lelystad - Met grote regelmaat worden tijdens het archeologisch spreekuur in het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad bijzondere bodemvondsten herkend. Op vrijdag 25 mei staan de archeologen van Nieuw Land wederom voor u klaar om uw bodemvondsten uit Flevoland te onderzoeken. Het spreekuur duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Archeologen van Nieuw Land, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, zullen de meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de melder door te verwijzen. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied.

Het archeologische spreekuur wordt elke laatste vrijdagmiddag van de maand gehouden in Nieuw Land. Bezoekers kunnen zich 's middags melden bij de receptie van Nieuw Land. Men wordt dan verwezen naar de archeologische werkruimte, waar een deskundige u te woord zal staan. Het is geen archeologische variant van "Tussen kunst en kitsch". Met andere woorden: de voorwerpen worden niet getaxeerd.

Meent u een mooie gesp uit de Romeinse tijd, een mammoettand, een werktuig, een eeuwenoude munt of ander archeologisch voorwerp, gevonden in Flevoland, in uw bezit hebben, aarzel dan niet en kom er mee naar Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad.