Ingezonden persbericht


CNN documentaire over de werkwijze van de Islamitische Jihad beweging op de West Bank

Vrijdag 25 mei in World's Untold Stories:

LOVE AND BETRAYAL IN THE WEST BANK

Deze grimmige documentaire vertelt het verhaal van een lid van de Islamitische Jihad beweging die informant werd voor Israël. Hij was actief binnen een groep van zelfmoordcellen, en gaf, naar verluidt, informatie aan Israël die leidde tot een Israëlische aanval tegen Islamitische Jihad leiders. Later werd zijn identiteit ontdekt.

De makers van "Love and Betrayal in the West Bank" kregen toegang tot de kern van de Islamitische Jihad beweging en mochten ook hun activiteiten filmen. Daardoor werd zeldzaam materiaal verkregen over hoe de Jihad opereert in dat gebied.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: "Love and Betrayal in the West Bank" wordt uitgezonden op:

Vrijdag 25 mei om 20.00 uur

Zaterdag 26 mei om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 27 mei om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht